ASELSAN üretti! TOLUN oyunu değiştirecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ASELSAN üretti! TOLUN oyunu değiştirecek

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Millî imkânlarla geliştirilen ve 35 bin fit irtifadan fırlatılan TOLUN mühimmatı, ilk defa aynı anda yapılan dörtlü atışta hedeflerini vurdu. Aselsan Genel Müdürü “Oyun değiştirecek yetenek kazandık” dedi.

HABER MERKEZİ 

Millî imkânlarla geliştirilen TOLUN mühimmatı, Türkiye’de ilk kez, aynı anda yapılan dörtlü atışta hedeflerini imha etti.

Eskişehir 401’nci Test Filo Komutanlığından havalanan F-16 ile Karapınar’da bulunan atış test sahasındaki hedeflere tek atış komutu ile dört adet TOLUN mühimmatı gönderildi.

35 bin fit irtifadan, 30 kilometre menzildeki 4 farklı noktaya yapılan atışta hedefler tam isabetle vuruldu.

Böylece tek sortide, 8 farklı hedefe, aynı anda atış yapma yeteneğine kavuştuk.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol “Dünyada çok az ülkede var olan, oyun değiştirici bir yeteneği daha ordumuza kazandırdık. Hava Kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü pekiştirecek TOLUN güdümlü mühimmatıyla tek uçakla bir sortide 8 farklı hedefe kadar hassas vuruş yetkinliği kazandırdık” dedi.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...