Az kalsın 500 bin lirasından oluyordu, esnaf sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Az kalsın 500 bin lirasından oluyordu, esnaf sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kırşehir'de bir vatandaş sosyal medyada gördüğü araba ilanı yüzünden az kalsın 500 bin lirasından olacaktı. Dolandırıcının telefon konuşmalarını duyan esnaf sayesinde vatandaş, dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Kırşehir'de sosyal medya üzerinden ucuz otomobil satın almak isteyen bir vatandaş, dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Kırşehirli esnafın telefon konuşmasına şahit olduğu ve şehre Elâzığ'dan geldiği öğrenilen vatandaş, az kalsın dolandırıcıların kurbanı oluyordu. Olay, sosyal medyada ucuz otomobil ilanlarına denk gelen vatandaşın dikkatini çekmesiyle başladı. İlanlarda çok düşük fiyatlarla satışa sunulan araçlar, vatandaşın ilgisini çekti ve ilan sahibiyle iletişime geçti.

"ALICIYI ZOR İKNA ETTİK"

Elazığ'dan Kırşehir'e ekspertize gelen vatandaşın satıcı ile yaptığı telefon görüşmesine şahit olan duyarlı esnaf, vatandaşın 500 bin lira dolandırılmasını engelledi. Yaşanan telefon görüşmesini ve olayı anlatan esnaf Ramazan Korkmaz; "Sosyal medyadan ilana atılan araç için Kırşehir'e vatandaş Elazığ'dan geldi. Bedelinin altında fiyat konuşuldu. Araç değerinin altında alınmak istendi. Biz alıcı ve satıcının birbiri ile konuşmasını dinledik ve alıcıyı zor ikna ettik. Polisi dahi aramamıza izin vermedi alıcı" dedi.

Yaşanan olay sonrası Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kılıçözü Sanayi Sitesine giderek yaptıkları bilgilendirme faaliyeti sonrası dolandırıcılığı önlemeye yardımcı olan esnafa teşekkür etti. Sanayi Sitesinde bulunan bazı vatandaşlar da IBAN üzerinden alışverişi tehlikeli gördüklerini ifade etti.

Az kalsın 500 bin lirasından oluyordu, esnaf sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...