Bakan Akar'dan ABD'nin şartlı F-16 tasarısına tepki: Oyuna gelmemeli

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Akar'dan ABD'nin şartlı F-16 tasarısına tepki: Oyuna gelmemeli

GÜNDEM Haberleri  / AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi’nin Türkiye’ye F-16 satışını şarta bağlayan tasarısına ilişkin, “Süreç devam ediyor. Askeri, siyasi, diplomatik anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Temennimiz aklıselimin hakim olması, makul, mantıklı çözümlerin ortaya çıkmasıdır” dedi.

HABER MERKEZİ | ANKARA

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışını şarta bağladığı iddia edilen tasarıya yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bakan Akar, tedarikle ilgili sürecin devam ettiğini ve bunu yakından takip ettiklerini belirtti. Yunanistan'ın konuyu "uluslararası ilişkiler normlarında izah edilemeyecek boyutlara" getirdiğini ifade eden Bakan Akar “Yunanistan, Türkiye ve ABD askerî heyetleri arasında F-16 tedariki ve modernizasyonuna yönelik varılan mutabakata, çeşitli girişimlerle ellerinden geldiğince etki etmeye çalışıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin taleplerinin hem Türkiye-ABD hem de NATO ilişkilerine uygun olduğunu vurgulayan Hulûsi Akar “ABD yetkilileri görüşmelerde Türkiye’nin önemli bir müttefik olduğunu, NATO yetkilileri de Türkiye'nin teröristle ve göçle mücadelesindeki başarısını ifade ediyorlar. Hâl böyle iken bu durumu nasıl izah edeceksiniz? Bir milletvekili, bir grup çıkmış orada birtakım manipülasyonlar, dezenformasyonlarla ortalığı karıştırıyor. ABD’nin bu oyuna gelmemesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

NATO’nun güçlü olması için üyelerinin güçlü olması gerektiğini belirten Akar “Türkiye güçlü bir devlet. 'Ben sana bunu veririm ama şunu yapmayacaksın' gibi şartlı bir şeyin olmaması gerekir. Askerî heyetler arası görüşmelerde mantıklı parametrelerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Temennimiz aklıselimin hâkim olması; makul, mantıklı çözümlerin ortaya çıkmasıdır” dedi.


Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...