Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bakan Bayraktar duyurdu! Anlaşma imzalandı, Türkmen gazı ülkemize geliyor

Bakan Bayraktar duyurdu! Anlaşma imzalandı, Türkmen gazı ülkemize geliyor
Fotoğraf Başlığı Bakan Bayraktar duyurdu! Anlasma imzalandi, Türkmen gazi ülkemize geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Türkiye-Türkmenistan enerji iş birliğinde tarihi bir adım attık. BOTAŞ ile Türkmengaz arasında Türkmen gazının ülkemize gelmesini sağlayacak anlaşmayı imzaladık" dedi.

Kaydet
a- | +A

Rusya ile Ukrayna Savaşı sonrası Türkiye'nin doğalgaz merkezi hedefi çerçevesinde işbirlikleri derinleşmeye devam ediyor. Hazar Denizi'nin ötesine hapsolmuş Türkmen gazının Avrupa'ya ihracatı için geçtiğimiz aylarda adım atılmıştı. 

Bu kapsamda, ilk olarak Türkiye ile Türkmenistan arasında 1 Mart'ta doğalgaz alanında işbirliğine yönelik mutabakat zaptı ve hidrokarbon alanında yapılacak ortaklıklara temel teşkil edecek niyet beyanı imzalanmış hemen ardından Türkiye ile Azerbaycan arasında Türkmen gazının Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden Türkiye'ye ulaştırılmasını içeren doğalgaz alanında işbirliği anlaşması yapılmıştı. 

Bakan Bayraktar, ilk etapta yaklaşık 2 milyar metreküp Türkmen gazının Türkiye'ye taşınmasının planlandığını bildirmişti.

Bakan Bayraktar duyurdu! Anlaşma imzalandı, Türkmen gazı ülkemize geliyor - 1. Resim
Başlık ResmiBakan Bayraktar duyurdu! Anlaşma imzalandı, Türkmen gazı ülkemize geliyor - 1. Resim

ANLAŞMA İMZALANDI

Atılan adımlar meyvesini verdi ve Türkmen gazının ülkemize gelmesini sağlayacak anlaşma imzalandı. 

Bakan Bayraktar X'ten yaptığı açıklamada, "Türkiye-Türkmenistan enerji iş birliğinde tarihi bir adım attık. BOTAŞ ile Türkmengaz arasında Türkmen gazının ülkemize gelmesini sağlayacak anlaşmayı imzaladık." dedi.

Açıklamasında şunları söyledi:

Geçen yıl mart ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguly Berdimuhammedov huzurunda Antalya’da imzaladığımız doğal gaz alanında iş birliğimizin geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptının somut çıktısına bugün ulaşmış olduk. 

Anlaşma kapsamında gaz akışının 1 Mart 2025 itibarıyla başlaması planlanmaktadır. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız bu anlaşma ile ülkemizin ve bölgemizin doğal gaz arz güvenliğini güçlendirirken iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini daha ileriye taşıyacağız.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.