Bakan Bayraktar'tan yenilenebilir enerji vurgusu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Bayraktar'tan yenilenebilir enerji vurgusu

GÜNDEM Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yenilenebilir enerjiye dikkat çekti. "Hedefimiz, Türkiye'nin 2035 yılında kurulu gücü içerisindeki yenilenebilir enerjinin payını yüzde 65 seviyelerine çıkarmak" diyen Bayraktar, "Önümüzdeki 12 yıl boyunca her yıl 3 bin megavat güneş, 1500 megavat rüzgar ve toplam 5 bin megavat offshore (deniz üstü) rüzgar yapmak zorundayız. Bu yenilenebilir kaynakları en kısa sürede devreye almak ve ekonomimize kazandırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin yenilenebilir enerjiye yönelik projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Fransız enerji şirketi TotalEnergies'in Rönesans Holding'le Türkiye'nin yenilenebilir enerji sektörüne yönelik gerçekleştireceği yatırıma ilişkin, "Bugün burada oluşturulan birlikteliği biz bir ilk adım olarak değerlendiriyoruz. Ortaya konan hedef 1000 megavat. Devam edecek projelerle bu hedefin en kısa zamanda 5 bin megavat olarak güncellenmesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

Bakan Bayraktar'tan yenilenebilir enerji vurgusu

Yenilenebilir enerjinin artan talebe karşı enerji arz güvenliğine katkı sağlayan, fiyatları daha rekabetçi kılan ve dışa bağımlılığı azaltan bir alan olduğunu kaydeden Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 2053 karbon nötr ülke olma hedefi doğrultusunda yenilenebilir enerjinin Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadele hedefleriyle de uyumlu olduğunu söyledi.

Bayraktar, Türkiye'nin son 20 yılda yenilenebilir enerjide kaynaktan teknolojiye kadar büyük bir atılım yaptığını anımsatarak, kurulu gücün yaklaşık yüzde 55'inin yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştuğunu ifade etti.

Bu anlamda, Türkiye'nin dünyada 12'inci, Avrupa'da 5'inci sırada olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz şubatta ilan ettiğimiz Türkiye Ulusal Enerji Planı'ndaki hedefimiz, Türkiye'nin 2035 yılında kurulu gücü içerisindeki yenilenebilir enerjinin payını yüzde 65 seviyelerine çıkarmak.

Bakan Bayraktar'tan yenilenebilir enerji vurgusu

Bunun için, önümüzdeki 12 yıl boyunca her yıl 3 bin megavat güneş, 1500 megavat rüzgar ve toplam 5 bin megavat offshore (deniz üstü) rüzgar yapmak zorundayız. Dolayısıyla bu yenilenebilir kaynakları en kısa sürede devreye almak ve ekonomimize kazandırmak istiyoruz.

Bayraktar, yenilenebilir enerji yatırımlarına hız verirken bütüncül bir yaklaşım ile söz konusu teknolojileri kritik madenlerden ekipman üretimine, Ar-Ge'den insan kaynağı yetiştirmeye kadar geniş bir ekosistemde ele aldıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Körfez ziyaretinde Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birçok anlaşmaya imza atıldığını anımsatan Bayraktar, "Bu üç ülke ile önümüzdeki dönemde yenilenebilir başta olmak üzere enerjinin diğer alanlarında önemli iş birliklerine gideceğiz." dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...