Bakan Derya Yanık: 369 çocuk ailesine teslim edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Derya Yanık: 369 çocuk ailesine teslim edildi

GÜNDEM Haberleri

Aile Bakanı Derya Yanık, deprem bölgesindeki 1.362 refakatsiz çocuğun 369’unun kimlikleri belirlenerek ailelerine teslim edildiğini açıkladı.

Depremde enkaz altında çıkarılan ve kimlikleri belirlenemeyen çocukların ne olduğu merak konusuydu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu çocukların kendi korumaları altında olduğunu bildirmişti. 

"İNŞALLAH BÜTÜN AİLELERİ BULACAĞIZ"

Bakan Yanık, bu konuyla ilgili bir açıklama daha yaptı. Yanık, şu ama kadar deprem bölgesinde 1.362 refakatsiz çocuğun sisteme kaydedildiğini söyledi. Bunlardan 369’unun kimlikleri belirlenerek ailelerine teslim edildiğini açıklayan Derya Yanık "İnşallah önümüzdeki günlerde de diğer çocukların ailelerini bulacağız" dedi.

"HASTANEDE 792 ÇOCUK VAR"

Hastanede takip edilen çocuk sayısının ise 792 olduğunu dile getiren Yanık, konuşmasını şöyle devam etti: Şu ana kadar 201 çocuğu bakanlığımızın kuruluşlarına aldık. Bütün bu çocuklardan 1.071'inin kimliğini belirledik. 291 çocuğumuzun ise kimliğini tespit edemedik. Bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor. Aileleri bakabilecek durumda olan çocukları hemen teslim ediyoruz. Eğer değillerse bakım ve gözetimine devam ediyoruz. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...