Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri’nin Libya Özel Temsilcisini kabul etti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri’nin Libya Özel Temsilcisini kabul etti

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily'i Ankara'da kabul etti.

Ankara, İsrail ve Filistin’de yaşananlara ilişkin itidal çağrısı yaparken, Dışişleri Bakanlığı da bölgeyi sakinleştirecek adımların atılması için harekete geçti. İsrail ve Filistin arasındaki savaşın 6. gününde bölgedeki çatışmalar sürerken Türkiye'nin diplomasi trafiği de devam etti. Son olarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily'i Ankara'da kabul etti.

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1712494575049138194

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bakanımız Hakan Fidan BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily'i Ankara'da kabul etti." ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL - FİLİSTİN SAVAŞI 

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1417 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 268 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 31 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 180 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...