Bakan Göktaş'tan Fransa'nın 'başörtüsü yasağı'na sert tepki: Kabul edilemez, hak ve özgürlük ihlali

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Bakan Göktaş'tan Fransa'nın 'başörtüsü yasağı'na sert tepki: Kabul edilemez, hak ve özgürlük ihlali

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Olimpiyat oyunlarında oyuncuların başörtüsü kullanmalarını yasaklayan Fransa'ya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan sert tepki geldi. Olimpiyat ruhuna gölge düşüren kararın kabul edilemez olduğunu söyleyen Bakan Göktaş, "Kadınlara yönelik hak ve özgürlük ihlali" ifadelerini kullandı.

Fransa bir asır sonra olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, arka arkaya ilan ettiği skandal yasaklar yarışmacıların hevesini kırmaya yetti.

OYUNCULARA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI

Son olarak, Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera'nın katıldığı bir yayında, olimpiyat oyunları sırasında yarışmacıların başörtüsü takmasına izin verilmeyeceğini açıklaması büyük tepki çekti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Fransa'nın başörtüsü yasağı kararıyla insan haklarını ihlal ettiğini savundu.

"HAK VE ÖZGÜRLÜK İHLALİ"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Göktaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Fransa'nın başörtülü sporcuların 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılımını yasaklaması kadınlara yönelik kabul edilemez bir hak ve özgürlük ihlalidir. Temel insan haklarından biri olan din ve vicdan özgürlüğünün herkes için aynı şekilde geçerli olduğu bir dünya adına mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz" 

https://twitter.com/MahinurOzdemir/status/1709287141669257691         

KOMİTEDEN AÇIKLAMA 

Öte yandan Fransa'nın başörtüsü yasağıyla ilgili kararına Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)'nden de tepki geldi.

IOC'nin açıklamasında, "Paris 2024'teki spor müsabakalarında başörtüsü takılması, ilgili uluslararası federasyon tarafından belirlenen müsabaka yönetmeliklerine bağlıdır. Olimpiyat Köyü'nde sporcular istedikleri zaman başörtüsü takmakta serbesttir." ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...