Bakan Göktaş’tan süresiz nafaka açıklaması: Kabul edilebilir değil

- Güncelleme:
Bakan Göktaş’tan süresiz nafaka açıklaması: Kabul edilebilir değil

GÜNDEM Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, süresiz nafaka uygulamasına dair konuştu. Bakan Göktaş, “Süresiz nafaka, adil bir durum değil. Bu durumun gerçekten önemli bir şekilde ele almaması lazım.” dedi.

Türkiye’de sıklıkla gündeme gelen nafaka konusuna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan eleştiri geldi. Ankara’daki gazetecilerle bir araya gelen Bakan Göktaş, süresiz nafakaya ilişkin konuştu. Göktaş, 6284 sayılı, "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" için "geri dönüş yok" mesajı verdi.

Ailenin güçlendirilmesinin şart olduğunu dile getiren Bakan Göktaş, 6284 sayısı kanunun önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

"Ailenin güçlendirilmesi bizim öncelikli alanlarımızdan bir tanesi. Ancak bu tartışmanın 6284 sayılı kanunundan ayrı bir şekilde ele alınması gerektiğine inanıyorum. 6284 bizim önemli bir kanunumuz. Diğer yandan karardan kaynaklı bazı mağduriyetler doğuyorsa bunları ele almak lazım. Ben süresiz nafaka konusunu da önemsiyorum. Bazı insanlar 1990'lı yıllarda evlenmiş. Süresiz nafaka ödemek gibi uygulama kabul edilebilir olamaz. Dolayısıyla bunu da ele almak ve buna da dikkat etmek lazım. Eğer bir mağduriyet oluşuyorsa üstesinden gelmek lazım."

Bakan Göktaş’tan süresiz nafaka açıklaması: Kabul edilebilir değil

“SÜRESİZ NAFAKA KABUL EDİLEMEZ”

Bakan Göktaş, süresiz nafaka uygulamasının kabul edilemez olduğunu ve bu konu hakkında adım atılacağını ifade etti.

"Bir mağduriyet oluşuyorsa bunun üstesinden gelmek gerekiyor. Diğer bakanlıklarla bu konu üzerinde çalışıyoruz." diyen Göktaş, süresiz nafakada sorunun uygulamada olduğunu dile getirdi. Süresiz nafakanın adil bir durum olmadığı belirten Göktaş şunları kaydetti:

Süresiz nafaka, adil bir durum değil. Bu durumun gerçekten önemli bir şekilde ele almaması lazım. Açıkça sormak istiyorum. Süresiz bir nafaka sizin için adil mi?

Bu nafaka konusunu Adalet Bakanımız ile görüştük. 6284 konusunu ve bizim bakanlığımızı ilgilendiren boyutlarını ele aldık. Bunun Adalet Akademisi'nde ders olarak verilmesini düşünüyorum. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Hakimler ve savcıların bu konuyu özel ders olarak Adalet Akademisinde ele alabilirler. Ancak kanun değişmeyecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...