Bakan Güler 5 işçinin şehit olduğu fabrikayı inceledi: Soruşturmadaki savcı sayısı dörde çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Güler 5 işçinin şehit olduğu fabrikayı inceledi: Soruşturmadaki savcı sayısı dörde çıkarıldı

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası'ndaki patlamaya ilişkin adli ve idari soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen savcı sayısının 4'e çıkarıldığını bildirdi.

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda sabah saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 5 işçi şehit oldu.

Ankara Valisi Şahin, patlamanın kimyasal tepkime nedeniyle yaşandığını belirtirken, savcıların bölgedeki incelemeleri devam ediyor.

Bakan Güler 5 işçinin şehit olduğu fabrikayı inceledi: Soruşturmadaki savcı sayısı dörde çıkarıldı

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de Elmadağ'daki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

SAVCI SAYISI'E ÇIKARILDI 

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Güler, patlamada hayatını kaybeden 5 işçiye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, şunları kaydetti:

"İlgili kurumlarımız ilk andan itibaren adli ve idari soruşturma için gerekli bütün faaliyetleri icra ettiler. Cumhuriyet Başsavcılığımız önce iki savcı arkadaşımızı tahsis etmişti, sonra iki savcı daha görevlendirerek bu çalışmalarını takviye ettiler. Bundan sonra elde edilen her türlü bilgi kamuoyuyla paylaşılacaktır. Başımız sağ olsun."

MHP LİDERİ BAHÇELİ'DEN TAZİYE MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Makine ve Kimya Endüstrisine (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'ndaki patlamada şehit olan işçilerin ailelerine başsağlığı diledi.

Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nın dinamit lokumu hazırlama bölümünde bugün meydana gelen müessif ve şiddetli patlamada 5 işçinin şehit olduğunu hatırlattı.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Acımız gerçekten de büyüktür. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikatın başlatılmasının yanı sıra ilk etapta patlamanın kimyasal tepkimeden kaynaklandığı da açıklanmıştır. Bu vesileyle hayatlarını kaybeden işçilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyor, kederli ailelerine, mesai arkadaşlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun diyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...