Bakan Kirişçi: 1.300 Tarım Kredi Market'e kasap reyonu açılacak

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Kirişçi: 1.300 Tarım Kredi Market'e kasap reyonu açılacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 1.300 tane Tarım Kredi Kooperatif Marketlerde kasap reyonu açılacağını duyurdu. Bakan Kirişçi, etlerin indirimli satılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Marketlerinde 30-40 üründe indirime gidileceğini duyurmuştu. Erdoğan, küçükbaş et ürünlerinde yüzde 25, büyükbaşlarda ise yüzde 30 ile 35 indirim yapılacağını bildirmişti. 

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den açıklama geldi. Mersin Erdemli ilçesi Toroslar'da bulunan Sarıpınar Yaylası’nda besiciler ile bir araya gelen Bakan Kirişci "Göreve geldiğimizde 31.7 milyon küçükbaş hayvan vardı. 21 yılda bu sayı 57.5 milyona ulaştı. Yine 9.9 milyon civarında büyükbaşımızı, 18 milyona çıkardık. Canlı hayvan varlığımızda bir artış var, bunun belirli ölçülerde eritilmesi lazım. Nasıl yapacağız bunu, içeride et tüketimini teşvik ederek. Bunun için ne yaptık, et süt kurumu olarak küçükbaş hayvan etinde yüzde 25 indirime gittik. Biz asla, almış olduğumuz canlı hayvanların fiyatlarında bir indirime gitmedik. Biz bunun üreticimizin de lehine olsun diye yaptık. O nedenle bizim bu davranışımızı kimse yanlış değerlendirmesin. Biz buradaki şişkinliği, buradaki yığılmayı kısmi de olsa azaltalım ve bizim küçükbaş hayvan üreticimiz bundan pozitif yönde olumlu manada etkilensin istedik" dedi.

Tüketicinin de bu durumdan memnun olduğunu vurgulayan Kirişçi "Şu anda Et Süt Kurumu satış mağazalarımızın önünde kuyruklar oluyor. 1.300 tane Tarım Kerdi Market var. Hepsini kasap reyonunun Et Süt Kurumu tabelasıyla donatacağız. Kardeş kuruluş kardeş organizasyon olarak Tarım Kredi Marketler'de de bu etlerin satışını sağlayacağız. Böylelikle herkesin lehine bir adım atmış olacağız" diye konuştu

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...