Bakan Koca: Cinsiyet sapkınlığına tavrımız net

- Güncelleme:
Bakan Koca: Cinsiyet sapkınlığına tavrımız net

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul’da 22 çocuğa cinsiyet değiştirme operasyonu yapıldığı iddialarını değerlendirirken çok sert konuştu: 18 yaşından küçüklere kabul edilemez. Asla müsaade etmeyiz. Soruşturma devam ediyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara Beştepe’de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından soruları cevapladı. Koca, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde yapıldığı iddia edilen 22 çocuğun cinsiyet değiştirme operasyonuyla ilgili soru üzerine bu konunun son derece hassas hareket ettikleri bir alan olduğunu ifade etti.

Koca “Öncelikle işin sağlık boyutu var. Bahse konu işlemlerin bir sağlık ihtiyacı olması durumunda tavrımız son derece net. Konu bir vatandaşımızın sağlığı ise bütün imkânlarımızla bu sağlık sorununu çözmek için var gücümüzle gayret ederiz. Bu her türlü sağlık sorunu için geçerli. Bahse konu olan işlemler 18 yaşından küçüklerimize uygulanmış ise bu kabul edilemez. Buna asla müsaade etmeyiz. Bu konuda çok net kurallarımız var ve işletiyoruz. Bakanlığımızın incelemesi devam ediyor. Soruşturmamızın neticesini de sizlerle paylaşırız” ifadelerini kullandı.

Koca, parmağı kopan bir işçinin Gülhane Askerî Tıp Akademisine ( GATA) tedavi için gittiği ancak hastanede ip bulunamadığı için hastanın parmağının dikilemediği iddiasını da yalanladı. Koca şunları söyledi: Hastamız GATA Acil Servisine sağ elinin birinci parmağını kapıya sıkıştırma sonucu total ampütasyon sebebiyle başvurmuştur. Hastamız ortopedi kliniği tarafından değerlendirilmiş ve acil replantasyon cerrahisi planlanmıştır. Ameliyathane deposunda bulunmayan ama hastanenin ana deposunda bulunan malzeme ile ilgili hastanede olmadığı şeklinde yanlış bilgi verilmesi üzerine Ankara Etlik Şehir Hastanesi ile iletişime geçilerek malzemenin temin edilmesi sağlanmıştır. Malzemenin  temin edilmesinin sonrasında ameliyata alınmış, yaklaşık beş saat süren ameliyat başarıyla tamamlanmıştır. Ameliyat sırasında malzeme temin etmede yaşanan aksaklıklarla ilgili kişiler hakkında hastane yönetimi tarafından gerekli inceleme ve idari soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca hastaya veya yakınlarına malzeme temin edildikten sonra ameliyatın gerçekleştirileceği ya da kendilerinin temin etmesi gerektiği ile ilgili bilgi verilmesi de söz konusu değildir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...