Bakan Koca'dan firmalara zam sinyali: İlaç krizini çözeceğiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Koca'dan firmalara zam sinyali: İlaç krizini çözeceğiz

Gündem Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İlaç maliyetleri arttı. İlaç fiyatlarına yılda bir kere zam olması doğru değil. Şubattan önce bir iyileştirme yapabiliriz" dedi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gazetecilerle bir araya geldi. Eczanelerde yaşanan ilaç sıkıntısıyla ilgili konuşan Bakan Koca “Gündemimizdeki en önemli konu bu. Sıkıntıları çözeceğiz” dedi.

İlaç maliyetlerinin arttığını hatırlatan Koca “Çözüm için bir yol haritamız var. İlaç fiyatlarına yılda bir kere zam olması doğru değil. Belli dönemlerde en az iki defa olması gerektiği görüşündeyiz. Bu yıla özel olarak, şubat öncesi ne yapabiliriz, onu çalıştık. Çok uzun sürmeyecek. Ayrıca bu dönemde hasta ve reçete sayımız yüzde 40 oranında yükseldi. Dünyada ham madde sıkıntısı da yaşanıyor. Bunlar da önemli birer etken” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’ya, 6 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar iddialarında doktorun kemik yaşıyla ilgili düzenlediği rapor da soruldu. Koca, H.K.G’ye 14 yaşındayken “Kemik yaşı 21” şeklinde rapor veren doktor hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

"SMA’LI ÇOCUKLARA İLAÇ VERİYORUZ"

SMA hastası çocuğunu kullanarak dolandırıcılık yapan anne D.G’nin sorulması üzerine Fahrettin Koca “Israrla söylüyorum, SMA’lı çocuklarla ilgili mesele kesinlikle ilacın maliyeti değil. Biz, bütün çocuklara, etkinliği ispatlanmış olan nusinersen etken maddeli ilacı zaten veriyoruz. Bunun yanı sıra spinal problemi olan çocuklar için şimdi oral alımı olan ikinci bir ilacı da kullanıma alıyoruz. SMA Bilim Kurulumuz önümüzdeki haftalarda toplanacak. Gen tedavisiyle ilgili konuyu çok yakın takip ediyorlar. Etkinliğiyle ilgili yeterli delil görülürse bu tedaviyi vermekten asla geri durmayız” şeklinde konuştu.

“SAHTE HEKİM SORUŞTURMASI BİTTİ"

Sağlık Bakanı Koca, Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesindeki sahte doktor olayında soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. Koca, soruşturmanın sonuçlarını 1-2 gün içinde kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

“YERLİ HPV TANI KİTİ 10 GÜNE HAZIR"

Bakan Koca, Human Papilloma Virüsüne (HPV) yönelik çalışmalara dair “Yerli HPV tanı kiti bir hafta 10 gün içerisinde devreye girecek. HPV aşısı ile ilgili de planımız hazırlanıyor. Hangi yaş gruplarına öncelikli olarak uygulayacağımız konusu üzerine çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...