Bakan Koca’dan istihdam müjdesi: 115 bin ilave personel alacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Koca’dan istihdam müjdesi: 115 bin ilave personel alacağız

GÜNDEM Haberleri

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Komisyonda önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamuya dönüşte artış olduğunu belirtti. İstihdam müjdesi veren Koca, “Artan talepler karşısında 7 gün 24 saat kesintisiz verilen hizmetlerin çalışanlarımız üzerindeki yükünü takdir edersiniz. Sağlıkta Beyaz Reform çerçevesinde almayı planladığımız 85 bin yeni çalışma arkadaşımızla, 115 bin ilave personel istihdamı sağlamış olacağız” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, komisyonda önemli açıklamalarda bulundu.

“HEKİM ARTIŞINA HALA İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU İFADE ETMELİYİM”

Hastanelerde randevu kapasitesini artırmak için bir dizi önlem devreye koyduklarını aktaran Bakan Koca, “Her polikliniğe bir tıbbi sekreter görevlendirip hekimlerin iş yükünü azaltıyoruz. Mesai sonrası çalışmayı da teşvik ederek kapasitemizi yükseltiyoruz. Bunun yanı sıra bazı branşlarımızda hekim artışına hala ihtiyacımız olduğunu ifade etmeliyim” ifadelerini kullandı.

“115 BİN İLAVE PERSONEL İSTİHDAMI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ”

Bakan Koca, sağlık çalışanı sayısının 777 bini Sağlık Bakanlığı bünyesinde toplam 1 milyon 359 bine ulaştığı bilgisini vererek, “Artan talepler karşısında 7 gün 24 saat kesintisiz verilen hizmetlerin çalışanlarımız üzerindeki yükünü takdir edersiniz. Sağlıkta Beyaz Reform çerçevesinde almayı planladığımız 85 bin yeni çalışma arkadaşımızla, 115 bin ilave personel istihdamı sağlamış olacağız” dedi.

“HIFZISSIHHAYI YENİDEN İNŞA EDİYORUZ”

Bakan Koca, şöyle devam etti:

“Geçen yıl müjdesini verdiğim Hıfzıssıhha Türkiye Aşı Ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma Ve Üretim Merkezi’nin inşası sürmektedir. Merkez faaliyete geçtikten sonra aşı ve biyoteknolojik ürün çalışmalarımız daha da hızlanacaktır. Bağışıklama programımızdaki aşıların yüzde 86’sı Hıfzıssıhha’da üretilecektir. Aşı ve Biyoteknolojik ürünleri üretmek üzere Hıfzıssıhhayı yeniden inşa ediyoruz.

İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...