Bakan Tunç net mesaj verdi: Teröristlerden bunun hesabını soracağız!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanlığı'na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin net mesajlar verdi. "Bunun hesabını devlet teröristlerden soracaktır" diyen Bakan Tunç, "Terörle mücadeledeki kararlılığımızdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

TGRT Haber canlı yayınına katılan Bakan Tunç, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili soruşturma başlattığını bildiren Bakan Tunç, "Bunun hesabını devlet bu bu teröristlerden soracaktır" dedi.

Bakan Tunç'un açıklamalarından satırbaşları: 

"Öncelikle saldırıyı lanetliyoruz. Sayın İçişleri Bakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Biz de derhal Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı."

SALDIRININ ARKASINDAKİ ÖRGÜT

Başsavcı vekilimizin koordinasyonunda gerekli adli soruşturma gerçekleştiriliyor. Olay tüm boyutlarıyla araştırılacak. Arkasındaki örgüt bağlantıları açığa çıkacaktır. Burada kahramanca mücadele eden polislerimizi takdirle anmadan geçemeyeceğim. Büyük bir terör eylemini engellediler. Canlı bomba olarak Emniyet Genel Müdürlüğüne girmek isteyen teröristleri etkisiz hale getirdiler.

Kayseri Develi'den bir veteriner hekimi öldürüp arabasını gasbederek burada bu eylemi gerçekleştiren teröristlerin bağlantıları yakında ortaya çıkacaktır. Hep beraber gelişmeleri, soruşturmayı takip edeceğiz. Terörle mücadeledeki kararlılığımızdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. 

"SORUŞTURMA TİTİZLİKLE YAPILIYOR"

Kimlikleriyle ilgili şu aşamada bir bilgi yok. Soruşturma tüm boyutlarıyla yürütülüyor. Emniyet ve istihbarat ekipleriyle beraber olaya el koyan savcılarımız gerekli soruşturmayı titizlikle yapıyor. Sonucundan milletimizin bilgisi olacaktır. Ama şu aşamada bir şey söylemek mümkün değil.

SALDIRI İÇİN SEÇİLEN TARİH 

Terörün hedefi kaos oluşturmak, korkutmak, yıldırmak. Böyle önemli bir güne denk getirmeleri de bu amaca yönelik olabilir. Özellikle yeni yasama yılının başladığı 1 Ekim tarihinde, sayın Cumhurbaşkanımızın mesajlarıyla açılacak olan TBMM'nin yasama yılının ilk gününe denk gelmiş olması terörün hedefleri arasında olabilir. Böyle önemli bir günü seçmiş olabilirler. Bunun bağlantıları elbette ortaya çıkacaktır. Geriye dönük araştırmalar da yapılacaktır. Böyle bir güne denk gelmesi üzüntü verici. Bunun hesabını bu devlet soracaktır yapan teröristlerden.

Terörün hedefinde millet var. Milleti yıldırmak, korkutmak, huzursuzluğa sevk etmek, bir kaos ortamı oluşturmak. Hedefinde devlet var. Devletin kurumlarını hedef almak, onları zayıf göstermek gibi bir amacı var. Bu amacın gerçekleşmemesi için büyük bir mücadele veriyoruz ve bugün gerçekleştiremediler bunu. Kahramanca oradaki polislerimiz hedeflerine ulaşamadan teröristleri etkisiz hale getirdi. Bu eylemi gerçekleştirenin de arkasındaki örgütün de yakın zamanda bağlantıları ortaya çıkacaktır."

"MÜLAKATIN GEREKLİ OLDUĞU YERLER VAR"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'daki hain saldırı girişimi ile ilgili, "Bu eylemi gerçekleştirenin de arkasındaki örgütün de yakın zamanda bağlantıları ortaya çıkacaktır" dedi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündeme getirdiği kamuda mülakat konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bazı bölümler için mülakatın gerekli olduğunu vurgulayan Tunç, "Yargı, emniyet ve askeriyeye alım yaparken mülakat zorunlu. Bazı memuriyetler için bir takım düşünceler oldu. Mülakatların gerekli olduğu yerler var. Farklı bakanlıklarda farklı uygulamalar olabilir. Henüz gündemde öyle bir durum yok. MEB Bakanımız da açıkladı. Eğitimde kaliteyi sadece bir sınıvla alarak yapamayız. Bizde de kritik görevlerde sadece yazılı sınavla ölçmek mümkün değil. Mülakat zaruriyeti devam ediyor" dedi.   

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...