Bakan Yanık açıkladı: Kadın cinayetleri yüzde yedi azaldı

- Güncelleme:
Bakan Yanık açıkladı: Kadın cinayetleri yüzde yedi azaldı

Gündem Haberleri

Şiddetten dolayı 2021’de 309 kadının hayattan koparıldığını 2022’de ise bu sayının 225 olduğunu belirten Yanık “Geçtiğimiz yıla oranla kadın cinayetlerinde yüzde 7 oranında bir azalış var” dedi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kadına yönelik şiddetle mücadele önemli adımların atıldığını ve olumlu sonuçların kaydedildiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 25 Kasımda İstanbul’da bir program düzenleneceğini açıklayan Bakan Yanık “Kadına yönelik şiddet konusunda sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz. Tek bir kadın şiddete uğramayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Mücadelelerimizden sonuç alıyor, şiddeti azaltıyor olmak çalışmalarımızın en önemli motivasyon kaynaklarından biri” dedi. 

Şiddetten dolayı 2021’de 309 kadının hayattan koparıldığını 2022’de ise bu sayının 225 olduğunu belirten Yanık “Geçtiğimiz yıla oranla kadın cinayetlerinde yüzde 7 oranında bir azalış var. Mücadelemiz ve etkin düzenlemeler sonuç veriyor. Yine koruma tedbirlerinin genel olarak etkin sonuç verdiğini söylemek mümkün. Bu doğrultuda, 4 milyon 120 bin kadın KADES uygulamasını aktif olarak kullanıyor” ifadelerini kullandı.

93 BİN ERKEĞE DESTEK

Kadına yönelik şiddetle mücadelede kadınların yanında erkek ve çocuklara da psikososyal ve rehabilitasyon desteklerinin verildiğini söyleyen Yanık “Son 10 yılda bir milyon kadın, 93 bin erkek ve 124 bin çocuk destek aldı” dedi.
“Konukevlerinde kalan kadınlar için psikososyal desteklerin yanında eğitim süreçleri ve becerilerine uygun uygulamalar da geliştiriyoruz” diyen Bakan Yanık, “Bu kapsamda İŞKUR ile yaptığımız çalışmalarımızda iki yılda 3 bin 146 kadın eğitimlere katıldı, istihdama dâhil oldu. Finansal okuryazarlığın desteklenmesine yönelik yaptığımız çalışmalarda ise 4 bin 945 kadın eğitimlerden yararlandı” bilgisini paylaştı.

Mevzuatta kanuni altyapının çok güçlü ve gerçekçi olması önemini vurgulayan Yanık “Mevzuat alt yapısını yeniden gözden geirerek yapılması gerekenler varsa bunları tamamlayacağız. Bütün kamu ve kuruluşların kadına yönelik şiddete karşı bir bakış açısının oluşmasını amaçlıyoruz. Koruyucu ve önleyici hizmetlerle, şiddetin önlenmesi amacıyla, vakaların risk faktörlerinin önceden tespiti ve vakaya zamanında etkin müdahale edilmesini sağlayacağız. Şiddet hiç ortaya çıkmadan ya da ortaya çıktıktan sonra mücadeleyi etkin kılacak adına toplumsal farkındalık oluşturmak temel noktamız olacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...