Bakanlık ‘Ender Saraç’ iddiaları üzerine devreye girdi, çocuk için destek süreci başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakanlık ‘Ender Saraç’ iddiaları üzerine devreye girdi, çocuk için destek süreci başladı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Dr. Ender Saraç’ın oğlunu istismar ettiği öne sürülmüştü. Saraç ise bu iddiaları “Allah kuru iftiradan saklasın” diyerek reddetmişti. İddiaların sosyal medyada da gündem olmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti.

Televizyon programlarında sık sık boy gösteren ve sağlıklı yaşam üzerine tavsiyeler veren Doktor Ender Saraç’ın 8. sınıfa giden oğluna istismarda bulunduğu iddialarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı.

“ANNE VE ÇOCUK İÇİN PSİKOSOSYAL DESTEK SÜRECİ BAŞLATILMIŞTIR”

“Bazı basın yayın organlarında yer alan istismar iddialarına ilişkin basın açıklamamız” başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan istismar iddialarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. 

Çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak 'Oğlunu istismar ettiği iddia edilen ünlü doktor' başlıklı haberlerin ardından haberlere konu olan çocuk ve annesi ile görüşme gerçekleştirilmiştir. Çocuk ve anne için psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Çocuğun üstün yararı ilkesince ve çocuğun ilgili haberlerden olumsuz etkilenme olasılığı göz önünde bulundurularak yayın yasağı talebinde bulunulmuştur. 

Hukuki süreç takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bakanlık ‘Ender Saraç’ iddiaları üzerine devreye girdi, çocuk için destek süreci başladı

NE OLMUŞTU?

Doktor Ender Saraç’ın 8. sınıfa giden oğlunu istismar ettiği iddia edilmişti. Sosyal medyada çocuğun rehber öğretmeniyle yaptığı iddia edilen görüşmeden belgeler paylaşılmıştı. Okuldaki rehber öğretmenin tuttuğu raporda istismara ilişkin ifadeler yer almıştı. Tutanakta, okul müdürüne ve anneye bilgi verileceği belirtilmişti. Sosyal medyada Ender Saraç’a ait olduğu iddia edilen video da servis edilmişti. Saraç ise tüm bu iddialara “Allah kuru iftiradan saklasın. Kesin ve net iftira. Bunu kanıtlayacağız” şeklinde cevap vermişti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...