Balıkçılar 'ucuzluğa' savaş açtı: 150 TL olsun diye sefere çıkmadılar

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

'Denizler bereketlendi, hamsi bol olur' düşüncesiyle kasalarca hamsi almak için İstanbul'daki Gürpınar Balık Hali'ne gelen pazar esnafı, umduğunu bulamayınca, balık ucuz diye denize açılmayan balıkçılara isyan etti. Balık almaya gelen bir esnaf, "Vatandaşlar 35, 40 liraya hamsi yiyor. Bundan rahatsız oldukları için avlanmaya çıkmıyorlar ki hamsi 150 lira olsun" diyerek duruma tepki gösterdi.

İsyanbul'un Beylikdüzü ilçesindeki Gürpınar Balık Hali'nde balıkçılar ile balık almaya gelen esnaf arasında 'hamsi fiyatı' tartışması çıktı.

İstanbul Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği (İSTANBUL DEMBİR) ile İstanbul Su Ürünleri Komisyoncuları Derneği (İSKOMDER) tarafından alınan kararla balıkçılar gece denize açılmadı.

PAZAR ESNAFI İSYAN ETTİ

Hamsi almak için hale gelen pazar esnafı, halde balık bulamayınca duruma isyan etti. Tuttukları balıkların maliyetinin çok altında esnaf tarafından alındığını gerekçe gösteren balıkçılar, yeni bir fiyat düzenlemesi yapılana kadar denize açılmayacaklarını bildirdi.

Vatandaşa ucuz balık verme gayretinde olduklarını savunan esnaflar da teknecileri fiyatının yükselmesi için denize açılmamakla suçladı.

'HAMSİNİN UCUZ OLMASINDAN RAHATSIZLIK DUYUYORLAR'

Balık almak için hale gelen bir esNaf, "Semt pazarlarında vatandaşlar 35, 40 liraya hamsi yiyor. Bundan rahatsız oldukları için avlanmaya çıkmıyorlar ki hamsi 150 lira olsun." diyerek duruma tepkisini gösterdi.

TEKNECİLERİN PLANI FİYATLARA YANSIDI

Teknecilerin denize açılmaması pazar fiyatlarına da yansıdı. Yakuplu semt pazarındaki üç tezgahta fiyatlar 50, 70 ve 100 lira arasında değişkenlik gösterdi. Fiyatı bir günde iki katına çıkan hamsinin kilosu ise 100 liraya satılıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...