Balıkesir'den Almanya, Avusturya, Çekya, Kanada, Peru, Katar ve Irak'takileri dolandırdılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Balıkesir'den Almanya, Avusturya, Çekya, Kanada, Peru, Katar ve Irak'takileri dolandırdılar

GÜNDEM Haberleri

Balıkesir merkezli dolandırıcılık şebekesi Avrupa, Amerika ve Orta Doğu ülkelerinde yaşayan kişileri tuzağa düşürdü. Zanlılar, 400 kişiden milyonluk vurgun yaptı. Türkiye'nin 21 şehrinde gerçekleştirilen operasyon sonrası çete çökertildi.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya, Avusturya, Çekya, Kanada, Peru, Katar ve Irak'ta yaşayan yabancı uyruklu kişileri telefonla arayarak dolandıran şebeke hakkında soruşturma başlattı. Kendilerini avukat, polis ve kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı belirlenen 116 zanlı hakkında yakalama kararı verildi.

8 ZANLI CEZAEVİNDE ÇIKTI

Güvenlik güçleri, yaptıkları teknik takibin ardından Balıkesir'in yanı sıra 21 ilde şüphelierin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Şahıslardan 103'ü gözaltına alındı. 8 şüphelinin halen başka suçlardan ceza infaz kurumlarında olduğu tespit edilirken diğer 5 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

DÖVİZ VURGUNU 

Bu arada, haklarında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından soruşturma başlatılan zanlıların söz konusu ülkelerdeki 400 kişiyi 774 bin 549 avro (15 milyon 893 bin TL) ve 38 bin 160 dolar (726 bin TL) dolandırdığı belirlendi.

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...