Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Başkan ilki gerçekleştirdi: Sakarya'da ulaşım hem indirimli hem ücretsiz

Sakarya'da başkanlık koltuğuna oturan Yusuf Alemdar seçim vaatlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Vaatlerinden biri olan ulaşımda ilk ve ortaokul ücretsiz, lise ile üniversite öğrencilerine yüzde 54 indirim uygulaması pazartesi günü başladı. Kart güncellemesi yapan her öğrenci, bir gün sonra indirimli uygulamadan yararlanabilecek. 

Kaydet
a- | +A

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, seçim vaatlerini bir bir gerçekleştirmeye devam ediyor. Vaatlerinden biri olan ulaşımda indirim de 3 Haziran Pazartesi günü gerçekleşti.

Buna göre, ulaşımda ilk ve ortaokula ücretsiz, lise ile üniversite öğrencilerine ise yüzde 54 indirim uygulanacak.

BAKMADAN GEÇME
Şehirler arası otobüslerde bayram mesaisi! 12 bin ek sefer yapılacak 
HABER

Şehirler arası otobüslerde bayram mesaisi! 12 bin ek sefer yapılacak 

SAKARYA'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Kart 54 Kişiselleştirme Ofisleri'ne giderek kart güncellemesini yaptıran öğrenciler, bir gün sonra ücretsiz ve indirimli uygulamadan yararlanabilecek. Başkan Alemdar'ın teklifi ile meclise gelen ve onaylanan ilk-ortaokula ücretsiz, lise-üniversite öğrencilerine ise yüzde 54 indirimli ulaşım tarifesi, öğrenci ve aileleri için maddi kazanca dönüşecek. Vatandaşların maliyetlerini azaltarak hayatlarını kolaylaştırmak ve ekonomiye katkı sunmak için hayata geçirilen uygulama, memnuniyet ile karşılandı.

Başkan ilki gerçekleştirdi: Sakarya'da ulaşım hem indirimli hem ücretsiz - 1. Resim
Başlık ResmiBaşkan ilki gerçekleştirdi: Sakarya'da ulaşım hem indirimli hem ücretsiz - 1. Resim

AYLIK 60 BİNİŞ HAKKI

Bir aylık 60 biniş hakkı tanınan ilk ve ortaokul öğrencileri, bu işlemi her ay tekrar edebilecek. Ücretsiz uygulamadan yararlanmaya başlayan 13 yaşındaki 7'nci sınıf öğrencisi Muhammed Bera Koç, ulaşım kartına yükleyeceği parayı biriktirerek kendi için harcayabileceğini belirterek, “Kartımdan daha öncesinde 6 TL civarı kesiliyordu şimdi ise ücretsiz bir şekilde binebileceğim belediye otobüslerine. Toplu taşımayı biz gençler çok kullanıyoruz ve bu anlamda bizim için gayet iyi bir uygulama oldu. Otobüse vereceğim paralar cebimde kalacak, biriktireceğim ve daha farklı şeyler alabileceğim kendime. Kendime daha fazla ayırabileceğim. Bunun için Kart54 merkezine gittim, orada kart işlemlerim halledildi ve artık ücretsiz bir şekilde otobüse binebileceğim” dedi.

BAKMADAN GEÇME
1 milyar dolarlık vurgunda adı geçen eski hakem Bülent Demirlek
HABER

1 milyar dolarlık vurgunda adı geçen eski hakem Bülent Demirlek'ten akılalmaz zenginlik vaadi

Başkan ilki gerçekleştirdi: Sakarya'da ulaşım hem indirimli hem ücretsiz - 2. Resim
Başlık ResmiBaşkan ilki gerçekleştirdi: Sakarya'da ulaşım hem indirimli hem ücretsiz - 2. Resim

ÖNCE SU ŞİMDİ ULAŞIM

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Her seçim döneminde olduğu gibi bu dönemde de seçim çalışmaları ile birlikte sahaya çıktığımızda vatandaşlarımızın beklentilerini alarak, onların beklentileri doğrultusunda projeler yaptık. İlk önce yüzde 20 su indirimi ile başlayarak, arkasından da ulaşım noktasında; ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize ücretsiz, lise ile üniversite öğrencilerimize ise plakamız olan yüzde 54 indirim sağlayacağımızın sözünü vermiştik ve bu sözleri hemen ilk meclisimizde almış olduğumuz karar ile hayata geçirdik.

Başkan ilki gerçekleştirdi: Sakarya'da ulaşım hem indirimli hem ücretsiz - 3. Resim
Başlık ResmiBaşkan ilki gerçekleştirdi: Sakarya'da ulaşım hem indirimli hem ücretsiz - 3. Resim

Meclisimizde alınmış olunan kararın tarihi de geldi ve öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürürken, ailelerinin onlara vermiş olduğu ödeneği, harçlık yapmaları ve kendilerine katkıda bulunabilmeleri gayesi ile bu uygulamayı başlatmış olduk. İnşallah bundan sonra da diğer verdiğimiz sözlerin tamamını süremiz dolmadan önce hayata geçirerek, milletimizin karşısında başımız dik alnımız açık olarak gezmek istiyoruz. Sakarya'mızda çok yapacak işimiz var, daha iyi ve güzellerine ulaşmak için de arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.