Belediyeye sokak köpeği cezası

- Güncelleme:
Belediyeye sokak köpeği cezası

GÜNDEM Haberleri

Sokak köpeklerine karşı tedbir almayan belediyelerin tazminat cezasına çarptırılması olayına Antalya’dan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi de dâhil oldu.

İzmir’de avukat Selman Eke, 2021’de Balçova Kent Ormanı’nda sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Eke, kolundan ve bacağından yaralanırken, montu, telefonu ve pantolonu da zarar gördü. Eke ardından idarenin hizmet kusuru olduğu iddiasıyla İzmir İdare Mahkemesinde İzmir Büyükşehir Belediyesinden şikâyetçi oldu. Eke, 10 bin lira maddi 15 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu.

İzmir 5’inci İdare Mahkemesinde açılan davada savunma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesinin avukatı, idarenin kusurunun olmadığını, davacının fahiş taleplerde bulunduğunu söyledi. Mahkeme, yerleşim yerlerinin köpeklerin tabii ortamı olamayacağını belirterek belediyelerin görevinin, sokak köpeklerinin gerekli bakım ve kontrollerini yaptıktan sonra alındıkları ortama bırakılmaları ile sona ermeyeceğine hükmetti. Mahkeme, Büyükşehir Belediyesinin yükümlülüklerini gereği gibi yerine getirmediği ve kişilerin kamusal alanda güven içinde yaşamasını sağlayan tedbirleri yeterince almadığının altı çizdi. İdarenin artık tehdit mahiyetinde bulunan saldırgan sokak hayvanlarını toplayıp rehabilite etme konusundaki görevlerini gereği gibi yapmadığı ve hizmet kusurunun olduğu sonuç ve kanaatine varıldı. Mahkeme belediyenin 15 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...