Bıçaklayan değil bıçaklanan Suriyeli çıktı! Mülteciler üzerinden algı operasyonu ellerinde patladı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Bıçaklayan değil bıçaklanan Suriyeli çıktı! Mülteciler üzerinden algı operasyonu ellerinde patladı

GÜNDEM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Büyükçekmece’de 11 yaşındaki çocuğun bir Suriyeli tarafından bıçaklandığı iddiasına ilişkin açıklama yapıldı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bir algı operasyonunu daha ortaya çıkardı.

Mültecilere yönelik asılsız iddialar sosyal medyada dolaşmaya devam ediyor. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlanan haberlere bir yenisi eklendi. Sosyal medyada paylaşılan "İstanbul Büyükçekmece’de 11 yaşındaki çocuk, bir Suriyeli tarafından defalarca bıçaklandı" haberlerine ilişkin açıklama yapıldı.

BÜYÜKÇEKMECE’DEKİ BIÇAKLI SALDIRI 

Bazı sosyal medya hesapları tarafından gün içinde "İstanbul Büyükçekmece'de 11 yaşındaki çocuk, bir Suriyeli tarafından defalarca bıçaklandı" başlığı ile paylaşılan kavga videosunun gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ YALANLADI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi Ulus Mahallesinde meydana gelen olayda, E.C.Y. (13) isimli Türk vatandaşı bir çocuğun, M.K. (12) isimli yabancı uyruklu bir çocuğu bıçakla yaraladığı belirlenmiştir" denildi.

https://twitter.com/dmmiletisim/status/1700564584187257007?s=20

BIÇAKLAYAN DEĞİL BIÇAKLANAN YABANCI UYRUKLU

Bıçakla yaralanan çocuğun durumunun iyi olduğu bildirilen paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"E.C.Y. olay yeri ve çevresinde yapılan kontrollerde yakalanmış, yaralı yabancı uyruklu şahsın adresi tespit edilerek yapılan kontrolde hafif yaralı olduğu belirlenmiştir. Yaralanan M.K. hastanedeki tedavisinin ardından gerekli işlemler için emniyet birimine intikal ettirilmiştir. Buradaki ifadesinde, sokakta yürüdüğü esnada daha önceden tanımadığı bir şahsın yanına gelerek elini omzuna attığını ve cebinden çıkardığı bıçakla kendisini yaraladığını beyan etmiştir.

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "İstanbul Büyükçekmece'de 11 yaşındaki çocuk, bir Suriyeli tarafından defalarca bıçaklandı." iddiası doğru değildir."  

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği, Büyükçekmece'de yaşanan olayda 2011 doğumlu yabancı uyruklu bir çocuğun, yine aynı mahallede yaşayan 2010 doğumlu başka bir çocuk tarafından bıçaklandığının anlaşıldığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Ulus Mahallesi'nde 3 Eylül'de 2 çocuk arasındaki bıçaklama olayının sosyal medya mecralarında "11 yaşındaki çocuk, Suriyeli tarafından defalarca bıçaklandı" şeklinde paylaşıldığı belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...