Bilecik'te ekiplerin çabası sonuç verdi! Yangınlar kontrol altına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bilecik'te ekiplerin çabası sonuç verdi! Yangınlar kontrol altına alındı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bilecik'in iki farklı bölgesinde bugün orman yangını çıktı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonuç verdi. Alevler yerleşim yerlerine yaklaşmadan kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Çanakkale, Eskişehir ve Kahramanmaraş'taki yangınların kontrol altına alınmasının ardından Bilecik'ten alevler yükselmeye başladı. Bilecik-Eskişehir kara yolundaki Ertuğrulgazi ile Osmangazi tünelleri arasında bulunan ormanlık alanda yangın çıktı.

Kara yoluna yakın mesafedeki yangının söndürülmesi için bölgeye itfaiye ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. 1 uçak, 10 arazöz, 10 su tankı, 5 helikopter ve yaklaşık 130 personelle yangına müdahale edildi.

BİR TELLE BAŞLADI

Olay yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yangının kent merkezine yakın bir noktada çıktığını söyledi. Aygöl, elektrik hattından düşen telin yangın çıkardığı ihbarı üzerine ekiplerin harekete geçtiğini belirtti.

YOĞUN ÇABA SONUÇ VERDİ

Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da 4 helikopterin yanı sıra bir yangın yönetim aracı, 15 arazöz, 9 ilk müdahale aracı, 12 su tankeri, 4 iş makinesi ve 150 personelle yangına müdahale edildiği bildirildi. Açıklamada "Ertuğrulgazi Tüneli yakınlarında yol kenarında başlayan, rüzgarın etkisiyle sarp ve kayalık araziye ilerleyen yangın, orman kahramanlarımızın havadan ve karadan erken ve etkin müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı" ifadeleri kullanıldı.

Bu arada, Bozüyük ilçesi Düzağaç köyü girişi Devlez ve Dombayçayırı mevkisindeki ormanlık alanda da yangın çıktı. Alevler, Bozüyük Orman İşletme Müdürlüğü ve Bozüyük Belediyesi itfaiye ekiplerinin karadan müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı.

Bölgede yangının etkili olduğu alanda soğutma çalışmalarına başlandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...