Brüksel'de kritik zirve: Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetleri bir araya geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında NATO üyeliğine yönelik kurulan Daimi Ortak Mekanizma’nın 5. toplantısı kapsamında Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya geldi.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetleri NATO kapsamında Brüksel'de bir araya geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görüşmeye ilişkin basın toplantısı gerçekleştirmesi bekleniyor.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında NATO üyeliğine yönelik kurulan Daimi Ortak Mekanizma’nın 5. toplantısı, Brüksel’deki NATO Karargahında gerçekleştirildi.

Türk heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar yer aldı.

Brüksel'de kritik zirve: Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetleri bir araya geldi

Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO üyeliğine yönelik 28 Haziran 2022 tarihinde imzalanan Üçlü Muhtıra’da tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma'nın 5. toplantısı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in ev sahipliğinde; Türkiye, Finlandiya ve İsveç heyetlerinin katılımı ile Brüksel’de gerçekleştirildi.

Brüksel'de kritik zirve: Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetleri bir araya geldi

Türkiye heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar yer aldı.

Toplantıda, Finlandiya ile İsveç’in özellikle terörizmle mücadelenin çeşitli boyutları bağlamında Üçlü Muhtıra temelinde attıkları adımlar gözden geçirildi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görüşmeye ilişkin basın toplantısı gerçekleştirmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...