Bu da oldu! Ev sahibi mülakat yaptı, kiracı adayı suç duyurusunda bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Bu da oldu! Ev sahibi mülakat yaptı, kiracı adayı suç duyurusunda bulundu

Gündem Haberleri  / TRT Haber

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklara bir yenisi daha eklendi. Adana'da bir ev sahibi, kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek ilan verdi. Gelen kiracı adayına dilini, dinini, ırkını, hangi mezhebe mensup olduğunu soran ev sahibi, adayın suç duyurusunda bulunması üzerine ifadeye çağrıldı.

TRT Haber’de yer alan habere göre, Adana'da bir ev sahibi, kiraya vermek istediği evi için ilan verdi ancak emlakçıya kiracısını mülakatla seçeceğini söyledi. Başvuran kiracı adaylarından birini mülakata tabi tutan ev sahibi, kişinin dilini, dinini, ırkını, hangi mezhebe mensup olduğunu sordu. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Gördüğü muameleden rahatsız olan kiracı adayı durumu avukatına anlattı. Avukat, ayrımcılık suçu işlendiği iddiasıyla Savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Ev sahibinin kiracısını seçebileceğini aktaran Avukat Alperan Kadıoğlu, "Ancak kiracıyı seçerken sadece sosyal ve ekonomik durumunu ve onun ödeyebilme gücüne bakabilmelidir. Onun haricinde kiracının herhangi bir şekilde ayrımcılıkta bulunursa kiracı burada ayrımcılık yasağından dolayı savcılığa başvurabilir. Hatta TİHEK’e başvurabilir." dedi.

“SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM”

Savcılığın soruşturma başlattığı olayda ev sahibi ifadeye çağrıldı. Ev sahibi ifadesinde, kiracı seçerken kişilerin dinini, mezhebini sormasıyla ilgili, "suç olduğunu bilmiyordum" cevabını verdi.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPSİ İSTENEBİLİR

Savcılık, ev sahibinin ayrımcılık yaptığına kanaat getirirse hakkında iddianame düzenleyebilir. TCK 122'nci maddesi gereğince 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini isteyebilir.

TİHEK'E BAŞVURABİLİYOR

Ayrımcılığa maruz kalan vatandaşların Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na (TİHEK) da başvuru hakları bulunuyor. Eğer TİHEK tarafından ayrımcılık tespit edilirse, ev sahibi idari para cezasıyla karşı karşıya kalabiliyor. TİHEK'in, daha önce yapılan başvurulardan idari para cezası verdiği çok sayıda kararı bulunuyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...