Çağlayan Adliyesi'nde terör saldırısında 40 gözaltı! 25 adrese baskın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısının ardından Bakan Tunç ve Bakan Yerlikaya açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, saldırganların GBT kontrolü sırasında kimlikleri ortaya çıkınca kaçmaya çalıştıklarını belirtti. Bakan Yerlikaya ise 25 adrese düzenlenen operasyonda 40 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Adalet Bakanı Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tunç, saldırıya ilişkin incelemenin devam ettiğini bildirerek "Soruşturma 5 cumhuriyet savcısı ve bir başsavcı vekili koordinasyonunda devam ediyor" dedi.

Bakan Yerlikaya ise saldırının ardından 25 adrese operasyon düzenlendiğinin bildirerek, gözaltı sayısının 40'a yükseldiğini duyurdu.

Çağlayan Adliyesi'nde terör saldırısında 40 gözaltı! 25 adrese baskın

BAKAN YERLİKAYA'DAN YARALI POLİSLERE ZİYARET

Bakan Yerlikaya daha sonra hastanede tedavi gören yaralı polis memurlarını ziyaret etti. Polislere "geçmiş olsun" dileklerini ileten Yerlikaya, doktorlardan yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra hastaneden ayrıldı.

Bakan Yerlikaya'ya, İstanbul Valisi Davut Gül ile İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da eşlik etti.

GBT KONTROLÜNE TAKILINCA KAÇMAYA ÇALIŞMIŞLAR

Tunç ayrıca söz konusu saldırı ile Savcı Kiraz saldırısı arasında bir bağlantı tespit edilemediğini aktardı.

Tunç şöyle konuştu:

"Polislerin GBT kontrolü sırasında terörist oldukları anlaşılınca kaçmak istiyorlar. Polislerimizle girilen çatışma neticesinde iki terörist etkisiz hale getiriliyor. 4 vatandaşımızdan birisi hastanede vefat etti. Yaralanan 3 polisimiz ve yaralı olan vatandaşlarımızın sağlık durumu iyi. Bir başsavcı ve 5 savcı soruşturmayı yürütüyor, 34 gözaltı var."

EKİPLER KÜÇÜKÇEKMECE'Yİ ABLUKAYA ALDI

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında polis ekipleri 25 adrese operasyon düzenledi. Küçükçekmece'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri ve özel harekat polisinin de desteğiyle Atatürk Mahallesi'nde belirlenen iki ayrı adreste, iki kişi gözaltına alındı. Polisin adreslerde yaptığı aramalar sürüyor. 

MSB: OPERASYONLARIMIZA HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

Milli Savunma Bakanlığı da terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına gerçekleştirilen terör saldırısının kahraman polisler tarafından püskürtüldüğüne dikkat çekilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Teröristlere geçit vermeyen kahraman polislerimizi kutluyor, bu kalleş saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Ülkemizin güvenlik birimleriyle koordinasyon içerisinde her türlü terör örgütüne karşı kararlılıkla mücadeleyi sürdürecek, terör örgütleri bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar operasyonlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne terör saldırısı düzenlenmişti. DHKP-C terör örgütüne üye olduğu duyurulan 2 saldırgan öldürüldü. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 3'ü polis 5 kişi yaralanmıştı.

Olay yerinde şüphelilere ait olduğu değerlendirilen, şüpheli çanta ve valiz ile ilgili bomba imhanı ekipleri bölgeye sevk edilmişti. Yapılan incelemede çanta ve valizden kıyafet çıktığı öğrenilmişti. Olay yerinde çok sayıda boş kovan olduğu sivil polis minibüsüne de mermi isabet ettiği ortaya çıkmıştı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...