Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiğine sis engeli

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiğine sis engeli

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan yoğun sis deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin düştüğü Çanakkale Boğazı'nda askıya alınan gemi trafiği yeniden başladı.

Çanakkale Boğazı'nda bastıran yoğun sis görüş mesafesinin düşmesine neden oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, boğaz trafiğinin saat 09.00 sıralarında çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldığını duyurdu.

Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, kuzey ve güneyden giriş yapacak gemi kaptanlarını telsizle uyardı. Duyurunun ardından gemiler, Marmara ve Ege girişlerindeki demir bölgelerinde beklemeye başladı.

GEMİ GEÇİŞİ YENİDEN BAŞLADI

Gemi trafiğinin, güney-kuzey yönlü açıldığı bildirildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Çanakkale Boğazı gemi trafiği saat 14.00 itibarıyla güney-kuzey yönlü açılmış olup, 300 metre üzeri gemi geçişine müteakip saat 18.00 itibarıyla kuzey-güney yönlü olarak da açılması planlanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...