Cep yakmayan en uygun bayram tatili rotaları belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cep yakmayan en uygun bayram tatili rotaları belli oldu

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bayramda tatile nereye gidilir? sorusu bayramın gelişi ile birlikte herkeste merak uyandırmaya başladı. Hem uygun fiyatlı hem de Türkiye'nin güzellikleri ile iç içe olunabilecek bir bayram tatili rotası belirlemek için haberimizin devamını okuyabilirsiniz...

Bayram için tatil planları yaparken bütçeyi düşünen ve doğanın kucaklayıcı güzelliğini keşfetmek isteyenler için Türkiye'nin dört bir yanında birbirinden özel tatil rotaları bulunuyor. Cep yakmayan ve uygun fiyatlı tatil seçenekleriyle, bayram tatilini huzur dolu bir şekilde geçirmek isteyen herkes için ideal tatil bölgeleri mevcut.

Ege'nin masmavi suları, Karadeniz'in mistik atmosferi, Akdeniz'in sıcak kumsalları ve İç Anadolu'nun tarihi mirası gibi birçok güzellik, tatilseverlere unutulmaz anlar yaşatmak için sizleri bekliyor.

Cep yakmayan en uygun bayram tatili rotaları belli oldu - 1. Resim
Bayram tatili yaklaşırken, tatil yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de uygun fiyatlı ve bütçeyi zorlamayan tatil rotalarıdır. Türkiye'de tatil yapabileceğiniz birbirinden güzel iller ve köyler belirlendi. İşte tatilseverler için en uygun bayram tatili rotaları:

BAYRAM TATİLİNDE NEREYE GİDİLİR?

1.⁠ ⁠Şirince, İzmir: Şirince, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle ünlü bir köydür. Ege'nin mistik atmosferini soluyabileceğiniz bu yer, doğa ile iç içe sakin bir tatil geçirmek isteyenler için idealdir.

 2.⁠ ⁠Assos, Çanakkale: Ege'nin incisi Assos, tarihi kalıntıları, taş sokakları ve masmavi deniziyle göz kamaştırıyor. Burada tarihi mekânları gezebilir, lezzetli Ege mutfağının tadını çıkarabilirsiniz.

 3.⁠ ⁠Safranbolu, Karabük: Safranbolu, Osmanlı döneminden kalan tarihi konakları ve daracık sokaklarıyla ünlüdür. Burada Osmanlı mimarisini keşfedebilir, yöresel lezzetlerle tanışabilirsiniz.

 4.⁠ ⁠Şile, İstanbul: İstanbul'a yakınlığıyla dikkat çeken Şile, doğal plajları ve temiz havasıyla bilinir. Burada denize girebilir, şirin kafelerde vakit geçirebilirsiniz.

 5.⁠ ⁠Amasra, Bartın: Karadeniz'in incisi Amasra, tarihi surları, kumsalları ve balıkçı köyleriyle ünlüdür. Burada deniz manzarası eşliğinde huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Cep yakmayan en uygun bayram tatili rotaları belli oldu - 2. Resim

BAYRAMDA TATİLE GİDİLECEK YERLER NELER?

 6.⁠ ⁠Adatepe, Balıkesir: Adatepe, doğal güzellikleri ve taş evleriyle dikkat çeken bir köydür. Burada doğa yürüyüşleri yapabilir, organik ürünlerin tadını çıkarabilirsiniz.

 7.⁠ ⁠Bozcaada, Çanakkale: Bozcaada, masmavi denizi ve üzüm bağlarıyla ünlüdür. Burada deniz keyfi yapabilir, bağ turlarına katılabilirsiniz.

 8.⁠ ⁠Ayvalık, Balıkesir: Ayvalık, tarihi Rum evleri ve adalarıyla göz alıcı bir tatil beldesidir. Burada denize girebilir, balık restoranlarında lezzetli deniz ürünleri yiyebilirsiniz.

 9.⁠ ⁠Gölyazı, Bursa: Gölyazı, tarihi evleri ve göz alıcı manzarasıyla ünlü bir köydür. Burada göl kenarında yürüyüş yapabilir, fotoğraf çekebilirsiniz.

10.⁠ ⁠Cunda Adası, Balıkesir: Cunda Adası, tarihi konakları, balık restoranları ve taş sokaklarıyla ünlüdür. Burada denize girebilir, ada turu yapabilirsiniz.

Tatil planlarınızı yaparken, bütçenizi zorlamayacak ve doğayla iç içe huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz bu rotalara göz atabilirsiniz. Bayramda sevdikleriniz ile beraber Türkiye'nin dört bir yanındaki muhteşem güzellikleri ziyaret ederken aynı zamanda da keyifli bir tatil yapabilirsiniz. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...