Cevdet Yılmaz'dan 12 Eylül mesajı: Türkiye, her türlü vesayetçi yapıdan kurtulmuş bir ülkedir

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Cevdet Yılmaz'dan 12 Eylül mesajı: Türkiye, her türlü vesayetçi yapıdan kurtulmuş bir ülkedir

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Türkiye, her türlü vesayetçi yapıdan kurtulmuş bir ülke olarak demokrasi ve kalkınma yolunda ilerlemeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü münasebetiyle değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümüne değinerek, “Türkiye, her türlü vesayetçi yapıdan kurtulmuş bir ülke olarak demokrasi ve kalkınma yolunda ilerlemeye devam edecek ve her zaman demokratik değerleri, milli iradeyi savunmaya devam edecek diyorum” dedi.

Cevdet Yılmaz'dan 12 Eylül mesajı: Türkiye, her türlü vesayetçi yapıdan kurtulmuş bir ülkedir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC’de temaslarına başladı. KKTC Ercan Havalimanı’nda basın açıklaması yapan Yılmaz, 12 Eylül 1980 yılında gerçekleştirilen darbe girişimin yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

“ASKERİ DARBELER MÜDAHALELERİN KALKINMAYA BÜYÜK ZARARLAR VERDİĞİNİ HATIRLATMAK İSTERİM”

12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümüne değinen Yılmaz, “Bu vesileyle her türlü darbeyi kınadığımızı, hangi şekil altında olursa olsun, askeri darbelerin, müdahalelerin ülkeleri geri götürdüğünü, demokrasiye, kalkınmaya büyük zararlar verdiğini, insani olarak büyük zararlar verdiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Türkiye her türlü vesayetçi yapıdan kurtulmuş bir ülke olarak demokrasi ve kalkınma yolunda ilerlemeye devam edecek ve her zaman demokratik değerleri, milli iradeyi savunmaya devam edecek diyorum” açıklamasını yaptı.

“ANA VATANDAN GELEN SU SADECE İÇME SUYU AÇISINDAN DEĞİL SULAMA BAKIMINDAN DA ÇOK ÖNEMLİ”

KKTC’deki temaslarına değinen Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile görüşeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Başka ikili görüşmelerimiz olabilecek. Bugün yine Türk Devletleri Teşkilatının önemli bir toplantısı var. Birazdan ona katılacağız. Türk dünyasıyla Kıbrıs'taki Kıbrıs Türkü'nün irtibatını, ilişkisini, etkileşimini artırmak bizim çok değer verdiğimiz bir husus. Dolayısıyla bu tür toplantıların buna vesile olmasını temenni ediyorum. Birazdan orada daha geniş değerlendirmeler yapacağız. Ayrıca tarımın çok önemli olduğunu biliyoruz.

Özellikle iklim değişikliği, yaşanan savaşlar, bulaşıcı hastalıklar, covid gibi hastalıklar. Bütün bunlar son yıllarda gıda ve tarım konusunun ne kadar stratejik olduğunu ortaya koydu. Öyle anlar olur ki paranız olsa bile ihtiyacınızı karşılamayabilirsiniz dolayısıyla tarımda belli bir yeterlilik seviyesine ulaşmak çok çok kıymetli ve stratejik. Bu anlamda anavatandan gelen su sadece içme suyu açısından değil sulama bakımından da çok önemli.”

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...