CHP polise yumruğu kınamadı: ‘Kabul edilemez’le yetindiler

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
CHP polise yumruğu kınamadı: ‘Kabul edilemez’le yetindiler

GÜNDEM Haberleri  / İHA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ittifak ortakları HDP'li Salihe Aydemir'in bir polis memuruna yumruk atmasına ilişkin yaptığı açıklamada yaşananları 'kabul edilemez' olarak nitelendirse de herhangi bir 'kınama' yapmadı. Öztrak konuşmasında, "Bir sorun varsa, sorun görev yapan poliste değil ona emri verendedir." dedi.

Talimatının Kandil'den geldiği öğrenilen ve 12 Haziran’da terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için İstanbul'da düzenlenen provokatif yürüyüşte skandal bir olaya imza atıldı. HDP'li Salihe Aydemir, Kadıköy'de düzenlenen yürüyüşe izin vermeyen polis memurlarından birisine yumruk attı. Bu gelişmenin akabinde Aydemir'e art arda tepkiler gelirken CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise olayı sadece "kabul edilemez" olarak nitelendirip, skandal hareketi kınamadı. 

"SORUN POLİSTE DEĞİL EMRİ VERENDE"

Öztrak, "İstanbul Kadıköy'de gerçekleşen gösteriler esnasında HDP'li Salihe Aydemir'in polisimize yumruk attığı görüntüler kamuoyuna yansıdı. Polislerimiz kamu görevlisidir. Kendilerine verilen emre göre hareket eder. Bir sorun varsa, o sorun görev yapan polisle değil, ona emir verenlerdedir. Milletvekili ya da herhangi biri, kimsenin polisimize yumruk atması kabul edilemez” dedi.

MERAL AKŞENER'DEN SERT TEPKİ

Meral Akşener, İstanbul Kadıköy'de Gemlik Yürüyüşü'ne katılmak isteyen grupla polis arasında yaşanan arbedede HDP'li Salihe Aydemir'in polise yumruk attığı iddiaları üzerine gerekenin yapılmasını beklediklerini söyleyerek tepki gösterdi.

Meral Akşener paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kadınlar Günü'nde bile gösteri izni vermeyenlerin, ilginç bir şekilde göz yumduğu, Kadıköy'deki terör propagandasında polisimize yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Huzurumuz için çalışan evlatlarımıza el kaldıranlar için acilen gerekli adımların atılmasını bekliyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...