Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

CHP'nin şaibeli kurultay soruşturmasında sona doğru: O isimlerin dokunulmazlıkları kalkabilir!

İBB'ye yolsuzluk soruşturmasıyla çalkalanan CHP, şimdi de şaibeli kurultay ile gündemde. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, soruşturmaya ilişkin son detayları aktardı. Atik, "Kurultay soruşturmasında 45 şüphelinin ifade işlemi tamamlandı, İlk olarak CHP Ankara İl Başkanlığı'na gittiler, arkasından CHP Genel Merkezi'nde gittiler. Savcılık yetkilileri 'hepsi ortak ifade veriyor' dedi" ifadelerini kullandı.

Kaydet
a- | +A

İBB'ye açılan yolsuzluk soruşturması ve çeşitli tutuklamaların ardından, gündem şimdi de CHP'nin 'şaibeli' kurultayı oldu.

Silivri'de tutuklu olan Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 86 şüphelinin ifadeleri alınmaya başladı. 45 şüphelinin ifade işlemi ise bugün tamamlandı.

BAKMADAN GEÇME
CHP
HABER

CHP'nin şaibeli kurultayına ilişkin çarpıcı itiraf: Çekyatın altında milyon dolarlar vardı

TGRT Haber'de yayımlanan Medya Kritik programında konu masaya yatırıldı.

CHP'nin şaibeli kurultay soruşturmasında sona doğru: O isimlerin dokunulmazlıkları kalkabilir! - 1. Resim
Başlık ResmiCHP'nin şaibeli kurultay soruşturmasında sona doğru: O isimlerin dokunulmazlıkları kalkabilir! - 1. Resim

"ORTAK BİR DİL KULLANIYORLAR"

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, soruşturmaya ilişkin son detayları aktardı.

Atik, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Kurultay soruşturmasında 45 şüphelinin ifade işlemi tamamlandı. CHP'liler, '86 kişi hep beraber gidiyoruz' dediler. İlk olarak CHP Ankara İl Başkanlığı'na gittiler, arkasından CHP Genel Merkezi'nde gittiler. Orada zannediyorum Siyasi Hukuk İşleri Başkanlığı, bunları ifade konusunda çalıştırdı. Savcılık yetkilileri "hepsi ortak ifade veriyor" dedi.

Savcılık, soruşturmada sona yaklaşır. 1-2 hafta içerisinde, belki Nisan'ın ortası, Mayıs'ın sonu gibi iddianame tamamlanacak. Sonrasında dava açılacak.

Burada bir de "siyasi yasak gelecek" iddiası gündeme geldi.

Soruşturmada 8 CHP'li milletvekilinin adı geçiyor. Dokunulmazlıkları olduğu için fezleke hazırlanacak. Dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis'e müracaat edilecek.

Savcılığın önünde tanık ifadeler, MASAK raporu ve işe sokulan CHP'lilerin belgeleri var. Savcılık, tüm bunları birleştirip iddianameyi hazırlayacak.

Özellikle gazetecileri sordum. Şaban Sevinç, İsmail Saymaz gibi. Bunlar da ifadeye gidecek.

Kemal Kılıçdaroğlu, "ben bir daha ifade vermeyeceğim" demişti, ifadesi alınmayacakmış.

https://x.com/turkiyegazetesi/status/1914405758588084720

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.