Cumhurbaşkanı Erdoğan 70’inci yaşını kutluyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan 70’inci yaşını kutluyor

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 70’inci yaş gününü kutluyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

26 Şubat 1954’te İstanbul’da doğan ve aslen Rizeli olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, lise ve üniversite yıllarında Millî Türk Talebe Birliği öğrenci kollarında aktif görev aldı.

1976 yılında Millî Selamet Partisi (MSP) Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanı olan Erdoğan, 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Türkiye’nin belediyecilik tarihinde yeni bir çığır açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Aralık 1997’de Siirt’te okuduğu bir şiir yüzünden cezaevine girdi ve belediye başkanlığı görevine son verildi. Dört ay kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra kamuoyunun ısrarlı talebi üzerine 14 Ağustos 2001’de arkadaşlarıyla birlikte AK Parti’yi kurdu.

AK Parti’yi daha kuruluşunun ilk yılında Türkiye’nin en geniş halk desteğine sahip siyasî hareketi hâline getirdi ve 2002 yılı genel seçimlerinde üçte ikiye yakın parlamento çoğunluğuyla (363 milletvekili) tek başına iktidara taşıdı. 15 Mart 2003 tarihinde Başbakanlık görevini üstlenen, Ağustos 2014’ten bu yana da Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Erdoğan, dev projelerle Türkiye’ye çağ atlattı.

Savunmada yerliliği yüzde 80’e çıkaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi bölgesel ve küresel güç yaptı. IMF’ye borcu sıfırladı, TL’den 6 sıfırı attı. Sosyal devleti ayağa kaldırdı. Bütün bu olumlu gelişmeler, bazı yabancı gözlemciler ve Batılı liderler tarafından “Sessiz Devrim” olarak adlandırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile başlayan süreçte son 30 yıla 17 seçim zaferi sığdırarak ulaşılması zor bir rekora imza attı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...