Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz, döviz ve enflasyon prangalarını kıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz, döviz ve enflasyon prangalarını kıracağız

GÜNDEM Haberleri

Engelli Memurlar Ataması programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda istihdam edilen engelli sayısının 192 bine dayandığını duyurarak "2030 Engelsiz Vizyon Belgesiyle tüm çalışmaları daha ileriye taşımayı temin etmeyi hedefliyoruz" açıklamalarında bulundu. Erdoğan atama programında ekonomi mesajı verdi. "Vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntılardan kurtaracağız" diyen Erdoğan, "Faiz, döviz ve enflasyon prangalarını kıracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bu atamayla birlikte kamudaki engelli sayımız 66 bine yükselmiş olacak. Son 19 yılda kamuda istihdam edilen engelli sayısı 192 bine dayandı. Yeter ki fikirler engelli olmasın, onun dışındaki tüm engelleri aşacak güce sahibiz. Geçmişte yaşadığımız pek çok sıkıntı gibi engelli vatandaşlarımızın hangi yokluklar vicdan yaralayıcı görüntüler içinde hayatını sürdürdüğünü çabuk unuttuk. Bu ülkede evinin kilitli kapısının ardında, zincirle iple bir yere bağlanıp kendi evinin içinde dahi hayata karışmasına izin verilmeyen engelliler vardı. Herhangi bir ailede engelli birey olmasının o ilenin hayatının kararması anlamına geldiği dönemler yaşadık.

2030 ENGELSİZ VİZYON BELGESİ

Hükümete geldiğimizde ülkemizin her kesimi gibi engellilerimizi de beklenti içinde bulduk ve hemen işe koyulduk. Öncelikle engelli bireylerin maddi yüklerini ortadan kaldıracak tedbirler aldık. Engellilerin kendi aileleri yanında hizmet almasını sağladık. Engelli yaşam merkezleri, umut evleri gibi uygulamaları biz devreye aldık. Evde bakım yardımı alan engelli sayısı 535 bin 730'a ulaştı. Sadece eğitimle kalmadık pek çok yerde erişilebilirliği sağladık. Ücretsiz ulaşım uygulamasını hayata geçirdik. Şimdi de hazırladığımız 2030 Engelsiz Vizyon Belgesiyle tüm çalışmaları daha ileriye taşımayı temin etmeyi hedefliyoruz. Çünkü biz her vatandaşımız gibi engelli kardeşlerimizi de Allah için seviyor ve hizmet veriyoruz.

"ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA İNDİRECEĞİZ"

Ülkelerin ve milletlerin tarihlerinde dönüm noktaları vardır. Osmanlı Devleti'nin kuruluşu, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Anadolu'da yükselttiğimiz TC bayrağı böyle bir dönüm noktasıydı. Şimdi de yeni bir tarihi hamlenin hazırlıkları içerisindeyiz. Biz ülkemizin hamlık dönemini geride bırakıp pişme dönemine geçirmek için son aşamadayız. Bizim için bu dönem ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına ulaşma, 2023 vizyonumuz kilitlenme sürecidir. Çok bedel ödedik çok fedakarlık yaptık. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Elbette bizim yaşadığımız sıkıntılar var. Nice saldırıları göğüslemiş bir ülke olarak tüm sıkıntıların üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Hayat pahalılığı olmak üzere konjonktürel meselelerin bizi asıl hedefimizden şaşırtmasına izin veremeyiz. Ekonomik tetikçilere nasıl meydanı bırakmadıysak vatandaşımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden kurtaracağız. Ülkemizin ayağına vurulan her pranga gibi faiz, enflasyon, döviz prangasını da parçalayıp atacağız. Artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indireceğiz.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...