Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad Riyad'daki Gazze zirvesinde aynı fotoğraf karesinde yer aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad Riyad'daki Gazze zirvesinde aynı fotoğraf karesinde yer aldı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlene "İİT ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi" öncesi çekilen aile fotoğrafında Suriye lideri Beşar Esad ile aynı fotoğraf karesinde yer aldı.

Suudi Arabistan bugün, 7 Ekim’den beri işgalci İsrail ordusunun katliam saldırılarına maruz kalan Gazze için iki olağanüstü zirveye ev sahipliği yapıyor.

Kral Abdülaziz Uluslararası Konferans Merkezi’nde yapılan “İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi”nde Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer liderler zirve alanında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman tarafından karşılandı.

ESAD’LA YILLAR SONRA AYNI KAREDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve öncesi liderler ile birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Yıllar sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Beşar Esad aynı karede yer aldı.

İkili en son 2011 yılında telefonda görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad Riyad'daki Gazze zirvesinde aynı fotoğraf karesinde yer aldı

ARAP LİGİ’NDE ESAD İLE NORMALLEŞME ADIMLARI

Suriye’nin Arap Birliği üyeliği, ülkede 2011 yılında başlayan iç savaşta Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yönetim karşıtı eylemcilere yönelik baskı ve şiddetli müdahale emri vermesinin ardından askıya alınmıştı.

Arap Birliği üyesi 22 ülkenin dışişleri bakanlarının 7 Mayıs'ta Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlediği toplantıda Suriye’nin birliğe dönmesi yönünde aldıkları kararın ardından Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz El Suud, 10 Mayıs’ta Esad’ı zirveye davet etmişti.

Esad, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Mayıs ayında gerçekleştirilen Arap Birliği Zirvesi’ne 12 yıl sonra ilk kez katılmıştı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...