Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadavi'nin ailesine taziye telefonu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadavi'nin ailesine taziye telefonu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin vefatı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadavi'nin oğlu Abdul Rahman Yusuf ile telefonda görüştü ve taziyelerini iletti.

Eski Dünya Müslüman Alimler Birliği (IUMS) Başkanı Yusuf el-Karadavi 96 yaşında vefat etti. Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından el-Karadavi’nin ölümüne ilişkin yapılan açıklamada, “İslam dünyası, en samimi ve erdemli alimlerinden birini kaybetti" ifadeleri kullanmıştı. Karadavi'nin vefatına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadavi'nin ailesine taziye telefonuEski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, hayatını kaybetti. Fotoğraf-İHA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Yusuf el-Karadavi’ye Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi. Merhum Yusuf el-Karadavi’nin hayatı boyunca Müslüman olarak nasıl yaşanması gerektiğinin en güzel örneğini sergilediğini ve inandığından taviz vermediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim cennetiyle müşerref kılsın, rahmetiyle merhamet eylesin” duasında bulundu.

Abdul Rahman Yusuf ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, gelecek hafta İstanbul’da da bir taziye programı organize edeceklerinin bilgisini verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...