Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kazakistan çıkarması

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kazakistan çıkarması

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türk Devri” temasıyla düzenlenecek olan Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'ne katılmak üzere 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde Kazakistan’ı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Kazakistan'a gidecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 2-3 Kasım'da Astana'da "Türk Devri" temasıyla düzenlenecek zirveye katılacak.

Teşkilatın dönem başkanlığının Özbekistan'dan Kazakistan'a devrolunacağı zirvede liderler, teşkilat bünyesinde işbirliğinin daha da ilerletilmesine yönelik çalışmaları ele alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kazakistan çıkarması

Liderlerin güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunacakları 3 Kasım'daki oturumda katılımcılara hitap edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi öngörülüyor.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI

Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nin bağımsızlıklarını kazanmalarından sonra 1992 yılında başlayan ve Türk Devletleri Teşkilatı (eski adıyla Türk Konseyi) Sekretaryası’nın kurulduğu 2010 yılına kadar devam eden; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan Devlet Başkanları arasında gerçekleşen zirvelerin 10’ncusu yarın gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kazakistan çıkarması

TDT'nin kurulmasından sonra 2011 Almatı, 2012 Bişkek, 2013 Gebele, 2014 Bodrum, 2015 Astana, 2018 Çolpon-Ata, 2019 Bakü'de, 2021'de İstanbul'da ve 2022'de Semerkant'ta olmak üzere 9 Zirve düzenlenmiştir. Devlet Başkanları Nisan 2020'de Olağanüstü ve Mart 2021'de Gayrıresmi Türkistan Zirvesinde online olarak bir araya gelmiştir. Son olarak Mart 2023'te Ankara'da düzenlenen 2. Olağanüstü Zirve'de Devlet Başkanları toplanmıştır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...