Millet dimdik sahada! Deprem bölgesinde inanılmaz seferberlik

- Güncelleme:
Millet dimdik sahada! Deprem bölgesinde inanılmaz seferberlik

GÜNDEM Haberleri

Kimileri yalanlarıyla, algı operasyonlarıyla moral bozmaya çalışırken sahada kahramanlar inanılmaz bir mücadele veriyor. Şırnaklı Ömer, Ankaralı Nurullah, Bartınlı Ali “Millet dimdik ayakta” diyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - AFAD, Kızılay, TSK, UKOME ve benzeri resmî kurumlar ile sayıları 200’ü aşan sivil toplum örgütü ve yardım kuruluşu günlerdir deprem bölgelerinde aralıksız hizmet veriyor. Hayatlarını hiçe sayarak dağ köylerine ulaşan askerlerimiz, uykusuz, aç, kara kışa aldırmadan enkaza giren gönüllü arama kurtarma ekipleri, küçük çocuklara sakız dağıtan, ekmek yapan, çay kaynatan, köfte standı açan, kıyafet dağıtan yardım gönüllüleri ordusu bu felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor. Canları pahasına depremin yaralarını sarmaya çalışan binlerce gönüllünün emeği, saha dışı kişi ve kurumlar tarafından acımasızca çalınıyor. Depremi siyasi-ideolojik istismar aracı olarak kullananların yanında bunu maddi gelir fırsatı olarak görenlerin de sayısı artarken Türkiye gazetesi tarihî bir sorumlulukla, gönüllüler ordusundan destan yazan isimlerle konuştu.

Millet dimdik sahada! Deprem bölgesinde inanılmaz seferberlik
Ankara’da memur olan Nurullah Karabacak deprem sabahı görevlendirme istemiş ama çıkmamış. O da senelik izne ayrılıp soluğu felaket bölgesinde almış.

BİR AY SÜRSE DE BURADAYIM

Ali Kuş, Mustafa Arslan ve Coşkun Kayran Bartın’dan Nurdağı’na gelmiş. Kepçe, vinç ve hafriyat kamyonu kullanıyorlar. Enkazdan 4 kişi kurtaran Bartınlı kahramanlar, saha dışı faktörlerin kardeşlik görevini yapmalarına engel olmayacağını söylüyor. Nurdağı merkezde canlı izlediğimiz 9 yaşındaki bir çocuğun çıkarılma çalışmasında kepçe operatörlüğü yapan 31 yaşındaki Suriyeli Ahmet Kadi de “Savaş sebebiyle Türkiye’ye Halep’ten gelmiştim. İzmir’de yaşıyorum. Buraya depremin ilk günü geldim. İnsanlar enkaz altında oldukça bir ay sürse de gitmem. 8 kişiyi canlı çıkardım. Türk devletine ve milletine çok büyük borcumuz var. Ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz” dedi.

Millet dimdik sahada! Deprem bölgesinde inanılmaz seferberlik
Suriyeli Ahmet Kadi

 

ÇOLUK ÇOCUĞU UNUTTUK

Yıkıntılar arasında kurulan çadırın kahraman isimleri ise Şırnaklı Ömer ve Servet Olcay. Kesintisiz 24 saat çadırda çorbanın hazır olduğunu söyleyen aşçı Ömer Olcay “Her gün 3.000 kişiye çorba çıkarıyoruz. Çorbaya ilaveten nohut ve pilav da veriyoruz. Son iki gündür irmik helvası da çıkarıyoruz. Biraz olsun insanların ağzını tatlandırmaya çalışıyoruz Buradaki manzarayı görünce evi, çoluk çocuğu unuttuk” diye konuştu.

DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN

Deprem bölgesinde on binlerce asker görev yapıyor. Gönüllü yazılmış, afet bölgesine koşa koşa gelmişler. Bursa’daki Jandarma Özel Harekât taburundan Tolga Yıldırım ve Veysel Göktürk komutanlar onlardan sadece ikisi. “İnanın hiç tereddüt etmeden enkaza giriyoruz. Bir göçükten ikiz yavru ve annesini sağ çıkardık. Çok derinden etkilendik. Devletimiz, kahraman Türk askeri, milletimiz burada. Provokatörlere, yalancılara inanmasınlar. İlk günden itibaren milletimizin emrinde ne gerekiyorsa yapıyoruz. Aziz milletimiz dualarını eksik etmesin” ifadesini kullandılar.

Millet dimdik sahada! Deprem bölgesinde inanılmaz seferberlik
Arama kurtarma çalışmalarına katılan Malezya ekibi “Türkiye bizim göz bebeğimiz. Biz ilk gelen ekibiz. Siz gidin deyinceye kadar yardıma hazırız” açıklamasını yaptı.

ULUDERE’DEN GELEN YİĞİT

Şırnak Uludere’nin Şenoba köyünden gelen Murat Ergün tam anlamı ile cesaret, kahramanlık ve yardımseverlik örneği. Etnik farklılıkları kaşıyan odakların zıddına o ilk anda yola koyulup Gaziantep’e ulaşmış. 7 arkadaşı ile alana indiğini ve 9 kişinin canlı çıkarılmasını sağladığını aktaran Ergün “5 gündür buradayım. Daha ne kadar bana ihtiyaç duyulursa kalacağım. İnsanları enkaz altında bırakıp evime dönmeyeceğim. Uykuyu zaten unuttuk. Bu badireden de çıkarız Allah’ın izniyle” ifadesini kullandı.

Millet dimdik sahada! Deprem bölgesinde inanılmaz seferberlik
Uludereli Murat Ergün

ÇAYCI GÖNÜLLERİ ISITIYOR

Anakara’da memur olan Nurullah Karabacak ise meydanda kurduğu mini çay ocağında hem insanların içini hem de gönülleri ısıtıyor. Karabacak, deprem sabahı doğrudan görevlendirme istemiş ama çıkmamış. O da senelik izne ayrılıp soluğu felaket bölgesinde almış. Ankaralı yardımsever, depremi fırsat bilenlere ve ajitasyon yapanlara seslenerek “Ülkeyi karıştırmayın. Hiçbir şey yapamıyorsanız gelin çay dağıtın” görüşünü dile getirdi. Yer yer yemek de dağıtan Karabacak, Ankara’daki arkadaşları vasıtasıyla evsiz kalan ailelere barınak bulmaya çalışıyor ve ihtiyaç malzemelerinin afet bölgesine gönderilmesini sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...