Depremin 17. gününde 1 inek ve 2 koyun enkazdan sağ çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Hatay’da telef olan hayvanların hastalık riski oluşturmaması için çalışma yapan ekipler, depremin 17. gününde enkaz altından bir ineği canlı olarak çıkardı. Gaziantep Nurdağı ilçesinde de çöken ahırın altında kalan 2 koyuna sağ olarak ulaşıldı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Hatay’da dezenfeksiyon, ilaçlama ve kemirgenle mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu yönde çalışma yapan Gölcük Belediyesi ekipleri, bir enkazdan inek sesi geldiğini duydu. Yapılan çalışmalar neticesinde bir inek, depremin 17. gününde canlı olarak çıkardı. Yem verilen hayvan, veteriner tarafından kontrol edildi.

Depremin 17. gününde 1 inek ve 2 koyun enkazdan sağ çıkarıldı

KOYUNLARINA KAVUŞTU

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde de bir ihbarı değerlendiren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri de 2 koyunu kurtardı. Kırsal Başpınar Mahallesi'ne giden ekipler, askerlerin de yardımıyla çöken ahırın altında kalan koyunları çıkardı. Küçükbaş hayvanlar, gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra sahibine teslim edildi.

Depremin 17. gününde 1 inek ve 2 koyun enkazdan sağ çıkarıldı

(İHA-AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...