Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya'da teravih namazı kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya'da teravih namazı kıldırdı
Fotoğraf Başlığı Diyanet Isleri Baskani Erbas, Ayasofya'da teravih namazi kildirdi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde teravih namazı kıldırdı. Erbaş, "Bu mübarek Ramazan günlerinde, duaların kabul olunduğu bu rahmet ve mağfiret aylarında dualarımızı mazlumlardan, mağdurlardan, garip gurebadan eksik etmeyelim" dedi.

Kaydet
a- | +A

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde teravih namazı kıldırdı. Erbaş, kıldırdığı namazın ardından cemaate hitap etti.

Ramazan ayının önemine değinen Erbaş, "Rahmet günlerini idrak ediyoruz. Yüce Rabb'imiz, en güzel bir şekilde istifade etmeyi hepimize nasip eylesin" temennisinde bulundu.

Ramazan ayının Kur'an ayı olduğunu söyleyen Erbaş, bu vesileyle, Kur'an-ı Kerim'i bilmeyenlerin öğrenmesini, öğrenenlerin okumasını, okuyanların ise anlamaya çalışmasını dileyerek, "Nihai hedefimiz, Kur'an-ı Kerim'i yaşamaktır, hayatımızı Kur'an-ı Kerim'e göre tanzim etmektir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya'da teravih namazı kıldırdı - 1. Resim
Başlık ResmiDiyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya'da teravih namazı kıldırdı - 1. Resim

"RAHMETE ULAŞMAK BU ŞEKİLDE OLUR"

Ramazanın Müslümanlar için ruhi bir yenilenme ayı olduğunu belirten Erbaş, şu ifadelere yer verdi:

"Ramazan ayında ibadetlerimizle, Kur'an'la, sahurlarımızla, zekatlarımızla, mukabelelerimizle, hatimlerimizle, fitrelerimizle, hayır hasenatımızla ruhumuzu yenileyelim. İşte rahmete ulaşmak bu şekilde olur."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya'da teravih namazı kıldırdı - 2. Resim
Başlık ResmiDiyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya'da teravih namazı kıldırdı - 2. Resim

"MAZLUMLAR İÇİN DUA EDELİM"

Duanın önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

"Bu mübarek Ramazan günlerinde, duaların kabul olunduğu bu rahmet ve mağfiret aylarında dualarımızı mazlumlardan, mağdurlardan, garip gurebadan eksik etmeyelim.

İnsanlara elimizle yapabileceğimizi elimizle yapalım, dilimizle, dualarımızla yapabileceklerimizi de dilimizle, dualarımızla yapalım. Rabb'imize, ibadetlerimizi, tövbelerimizi kabul etmesi için yalvaralım, yakaralım. Mazlumlar için dua edelim."

BAKMADAN GEÇME
2 dakika farkla iftar açıyorlardı! Bir adımla il değiştiren mahalle sakinleri için yeni karar
HABER

2 dakika farkla iftar açıyorlardı! Bir adımla il değiştiren mahalle sakinleri için yeni karar

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.