Dolandırıcıların yeni yöntemi belli oldu: WhatsApp aramalarına dikkat

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dolandırıcıların yeni yöntemi belli oldu: WhatsApp aramalarına dikkat

GÜNDEM Haberleri

WhatsApp üzerinden son dönemde yabancı numaralardan arama sayısının artması sebebiyle uzmanlar harekete geçti. Telefona cevap veren kullanıcılara cazip ekonomik teklifler yapan, dolandırıcılara karşı uzmanlar uyarıyor.

Son dönemde genellikle yurt dışına ait numaralardan, Whatsapp üzerinden aramalar yapılıyor ve kullanıcılara "yardıma ihtiyacım var" denilerek talepler iletiliyor.

 Senegal, Filipinler, Nijerya gibi ülkelerden gelen aramalarda, arayan kişiler ekledikleri profil resimleriyle dikkat çekmeye çalışıyor.

Arayan kişiler eğer kullanıcı telefona cevap verirse, para kazanma fırsatıyla kullanıcıyı ikna etmeye çalışıyor. Eğer kullanıcıyı kandırabilirse daha sonra kişiden kredi kartı bilgileri talep ediliyor. Bu dolandırıcılık yöntemiyle, kişiler ekonomik olarak zarara uğratılıyor.

Sosyal Medya Uzmanı Oğuzhan Saruhan, bunun yeni bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu söylüyor,  "Muhtemelen burada verilerimiz farklı yöntemlerle bir yerlere sızdırıldı ve dolandırıcı şebekelerine ulaştı. Bunlar da bizi farklı yöntemlerle, cazip tekliflerle, iş teklifleri ile olsun farklı cazip ekonomik tekliflerle bir dolandırıcılık sistemine soktular" dedi.

Dolandırıcıların yeni yöntemi belli oldu: WhatsApp aramalarına dikkat

TANIDIKLARDAN BİLE TEYİT ALIN!

Uzmanlar bilinmeyen numaralara karşı dikkatli olunması gerektiğini hatta bilinen numaralardan bile teyit alınması gerektiğini söylüyor.

Saruhan bunun dolandırılma ihtimalini arttırdığını söylüyor ve ekliyor,  "Hatta bildiğimiz numaralardan gelen mesajlara da cevap vereceğinizde dikkatli olabilirsiniz. Mesela bir kuzenimizden, tanıdığımız birinden, amcanızdan, dayınızdan mesaj geldiğinde de sizden para talep ettiği ya da bir link gönderdiğinde bunun farklı bir şekilde doğrulatıp o şekilde cevap vermemiz daha avantajlı ve doğru olabilir." ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:TRT Haber

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...