WhatsApp'tan Bluetooth özelliği! İnternet olmasa da dosya gönderilebilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
WhatsApp'tan Bluetooth özelliği! İnternet olmasa da dosya gönderilebilecek

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

WhatsApp, yakındaki kullanıcılara Bluetooth desteğiyle dosya ve belge aktarmayı sağlayan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Popüler uygulamanın henüz geliştirme aşamasındaki bu özelliği kullanıcılara ne zaman sunacağı ise bilinmiyor.

WABetaInfo'nun keşfettiği yeni bir özellik ile WhatsApp'ta dosya aktarımı değişecek. Popüler sosyal medya ağı, yakındaki kişilerle dosya aktarmayı sağlayacak Bluetooth temelli kablosuz dosya paylaşım altyapısı üzerinde çalışıyor. Özelliğin şu anda beta testleri sürüyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre, dosya aktarım özelliği, karşılıklı onay ve ekli kişiler ile yapılabilecek. Yani rastgele yakındaki kişilere dosya göndermek mümkün olmayacak.

Peki, dosya aktarımı nasıl yapılacak? Öncelikli kullanıcılar, aktarım özelliğini açacak, daha sonra "Yakındaki Kişiler"i seçecek ve ardından telefonu sallayacak. Böylece karşı tarafa dosya aktarımını onaylaması için bir istek bildirimi gönderilecek. İsteğin onaylanması halinde dosya aktarımı yapılabilecek. Ayrıca bu süreçte özelliğin açık tutulması da gerekecek.

Bu özellik şu anda Android'te test ediliyor ve iOS'a gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

WHATSAPP KANALA YENİ ÖZELLİK 

WhatsApp, Kanal sahiplerinin takipçileriyle etkileşim kurmak için kullanabileceği yeni özellikleri tanıttı. Belki de bu özellikler arasında en etkileyici olanı sesli mesajlardır. Kanal yöneticileri ve sahipleri artık gruplarına sesli paylaşım gönderebilecek.

Meta, Porto Rikolu rapçi Bad Bunny'nin bu özelliği test eden ilk ünlü olduğunu ancak bugün bu özelliğin geniş çapta kullanıma sunulduğunu duyurdu. Ses paylaşımı WhatsApp'ın en popüler özelliklerinden biridir, bunun nedeni muhtemelen kullanıcıların araba kullanırken veya başka bir şey yaparken bile yazmaya gerek kalmadan mesaj göndermelerine imkan sağlaması.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...