Düzensiz göçe karşı yeni ekip

- Güncelleme:
Düzensiz göçe karşı yeni ekip

Gündem Haberleri

Türkiye sığınmacıların gönüllü ve güvenli bir şekilde Suriye’ye dönmeleri konusunda yeni adımlar atarken, büyükşehirler başta olmak üzere kaçak göçle mücadelede de üst düzey tedbirler alınıyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Hükûmet, Türkiye’de en çok tepki çeken konulardan biri olan düzensiz göçmenler ve sığınmacılarla ilgili yeni tedbirleri bir bir devreye alıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatı ile özellikle İstanbul’da ve turizm bölgelerinde kaçak göçmenlere göz açtırılmıyor. İnsan kaçakçılığı yapan organizatörlere de üst üste operasyonlar gerçekleştiriliyor. Son iki günde yapılan operasyonlarda 18 göçmen kaçakçısı organizatörü, son bir ayda ise 15 binden fazla kaçak göçmen yakalandı, bunların 6 binden fazlası sınır dışı edildi. Diğerlerinin sınır dışı işlemleri devam ederken, yine son bir ay içinde 25 bine yakın düzensiz göçmenin de Türkiye’ye girişleri sınırlarda engellendi. Hükûmet, bir süredir gettolaşmalarının önüne geçmek için ‘Seyreltme’ politikasını devreye almış ve birçok il sığınmacı kaydına kapatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde de “Kısa zamanda düzensiz göçmenler konusunda gözle görülür değişiklikleri vatandaşımız hissedecek” diyerek, kaçak göçle daha etkin mücadele için yeni adımların atılacağının mesajını vermişti. Cumhurbaşkanı dün de göçle mücadele konusundaki tüm ekibi değiştirdi. Göç İdaresi Başkanlığındaki tüm üst düzey yöneticiler görevden alınarak yerlerine yeni isimler atandı. Bu kapsamda, Göç İdaresi Başkanlığına Mülkiye Başmüfettişi Atilla Toros, Başkan Yardımcılıklarına ise Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Mülkiye Başmüfettişi Hüseyin Kök getirildi. Yabancılar Genel Müdürlüğüne ise Gözde Özkorul yeniden atandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...