Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ekşi Sözlük’te şehitlere ve Türk ordusuna hakaret eden kişi yakalandı! Bakan Yerlikaya "Gereği yapıldı" diyerek duyurdu

Ekşi Sözlük’te şehitlere ve Türk ordusuna hakaret eden kişi yakalandı! Bakan Yerlikaya

Bakan Yerlikaya, Kuzey Irak’ta 12 askerin şehit olduğu terör örgütü PKK’nın alçak saldırısının ardından Ekşi Sözlük’te şehitlere ve Türk ordusuna hakaret eden şahsın yakalandığı duyurdu. Gelişmeyi sosyal medya hesabından paylaşan Yerlikaya, ‘Gereği yapıldı’ notunu düştü.

Kaydet
a- | +A

Türkiye geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günü Irak’ın kuzeyinden gelen peş peşe acı haberlerle sarsıldı. Eli kanlı terör örgütü PKK’nın kalleş saldırısında 12 asker şehit düştü.

Şehitler dün memleketlerinde toprağa verilirken hain saldırının ardından Ekşi Sözlük’te şehitlere ve Türk askerine yönelik hakaret ve aşağılayıcı ifadelerin yer aldığı çok sayıda paylaşım gündeme geldi.

Emniyet ekipleri, söz konusu paylaşımların ardından harekete geçti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehitlere ve Türk ordusuna dil uzatan O.K.'nın Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın çalışması sonrası Antalya polisi tarafından kaldığı adreste yakalandığını açıkladı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1739169034069770705

“GEREĞİ YAPILDI”

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Bakan Yerlikaya, paylaşımına "Gereği yapıldı” notunu düştü.

Bakan Yerlikaya şunları söyledi:

GEREĞİ YAPILDI!

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışma sonrası;

Sosyal medya platformu Twitter(X)'da Kahraman Ordumuza, Askerimize dil uzatan, hakaret eden O.K. isimli şahıs Antalya Güvenlik Şube Müdürlüğümüz tarafından yakalandı.

Halkımızın arasına nifak tohumları ekmek isteyen, kutsal değerlerimize hakaret edenler Yüce Türk adaleti önünde hesap vermeye devam edecek.

Ekşi Sözlük’te şehitlere ve Türk ordusuna hakaret eden kişi yakalandı! Bakan Yerlikaya
Başlık ResmiEkşi Sözlük’te şehitlere ve Türk ordusuna hakaret eden kişi yakalandı! Bakan Yerlikaya "Gereği yapıldı" diyerek duyurdu

NE YAZMIŞTI?

Göz altına alınan şahıs, Ekşi Sözlük'teki bir Entry'nin altındaki skandal yorumunda şehitler hakkında şunları söylemişti;

Sanki söyleyecek başka sözü var. Acılıymış, yastaymış... Ne diyebilir ki, ektiğimi biçiyorum mu diyecekti. Ölün, öle öle azalın, kurtulalım sizden. Acımasız mı geldi? Beter olmadıklarına dua etsinler.

"TÜRK ASKERİ SENİN KAZIKLARA OTURTUP CEHENNEME GÖNDERECEĞİM"

Şahsın, Türk askerini hedef aldığı bir başka videosu daha bulunuyor. O video da ise "Ben Allah’ın elçisi Erhan Osman Kaylak, yerimi çok iyi bilirsiniz. Türk askeri seni kazıklara oturtacağım. Sahtekar soytarı seni. Türk askeri, seni kazıklara oturtup cehenneme göndereceğim." ifadelerini kullanmıştı.

EKŞİ SÖZLÜĞE ERİŞİM ENGELİ

Ekşi Sözlük'teki şehit paylaşımlarına yönelik soruşturma sürerken platforma bir kez daha erişim engeli getirildi. Milli güvenlik gerekçesiyle erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük, daha önce de çocuk istismarı ve pedofili skandalıyla gündeme gelmişti.

BAKMADAN GEÇME
Türkiye şehitlerine ağlarken, PKK lehine slogan attılar! DEM kongresine soruşturma
HABER

Türkiye şehitlerine ağlarken, PKK lehine slogan attılar! DEM kongresine soruşturma

Savcılık
HABER

Savcılık 'Ekşi Sözlük' için harekete geçti! 'Şehitlere hakaret' paylaşımlarına soruşturma

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.