Tarihi fotoğrafla ortaya çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan savaşların seyrini değiştiren Türk İHA'larını yıllar önce Bayraktar kardeşlerden dinlemiş... İşte o kare

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tarihi fotoğrafla ortaya çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan savaşların seyrini değiştiren Türk İHA'larını yıllar önce Bayraktar kardeşlerden dinlemiş... İşte o kare

GÜNDEM Haberleri

Önce İkinci Karabağ ardından Ukrayna savaşlarındaki etkili gücüyle kendini kanıtlayan Bayraktar SİHA'larına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Yıllar önce çekildiği öğrenilen bir fotoğraf karesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Bayraktar kardeşlerden yerli İHA'lara ilişkin bilgi aldığı ortaya çıktı.

Baykar tarafından Türkiye'de yerli ve milli imkanlarla geliştirilen insansız hava araçları tüm dünyada geniş yankı uyandırıyor. Önce Libya ve İkinci Dağlık Karabağ savaşlarında ardından da Ukrayna-Rusya savaşında kullanılan Bayraktar SİHA'ları çok sayıda ülke yakından takip ediyor. İhracat rakamlarını da her geçen gün daha üst sıraya taşıyan Baykar, Bayraktar TB2 sipariş edilen ülke sayısının 28'e yükseldiğini açıklamıştı. 

Şimdi de Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Lideri Selçuk Bayraktar'ın yıllar önce çekilen bir fotoğrafı gündem oldu. Bayraktar kardeşlerin yıllar önce dönemin Başbakanı Erdoğan'a yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdiği ortaya çıktı.

Tarihi fotoğrafla ortaya çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan savaşların seyrini değiştiren Türk İHA'larını yıllar önce Bayraktar kardeşlerden dinlemiş... İşte o kare

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde, 2009 yılında çekilen fotoğrafta, Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın bir hastanede Erdoğan'a sunum yaptığı görülüyor. 

Erdoğan'ın merhum babaları Özdemir Bayraktar'ı hastanede ziyaret ettikten sonra Selçuk ve Haluk Bayraktar kardeşlerle bir araya geldiği aktarıldı. İki kardeş, dönemin Başbakanı Erdoğan'a dizüstü bilgisayarı ile hastanede Bayraktar İHA'lar hakkında sunum yaptı. 

BAYKAR İHA'LARI DÜNYA ZİRVESİNE OYNUYOR

Baykar Teknoloji, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB2 ve Kızılelma (MİUS) gibi insansız hava araçlarını Türkiye'de kendi öz kaynaklarıyla ve yerli imkanlarla üretiyor. Özellikle Bayraktar TB2 çok sayıda ülkenin ilgisini çekiyor ve sıklıkla ABD'den Çin'e kadar pek çok ülke medyasında analizlerle kaleme alınıyor. Bu arada, geçtiğimiz hafta imzalanan bir anlaşmayla Bayraktar TB2'nin Kuveyt'e ihraç edileceği ortaya çıktı. Böylece Bayraktar TB2 sipariş eden ülke sayısı 28'e yükseldi. 

Baykar'ın yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Bayraktar KIZILELMA (MİUS) şu anda test aşamasında. Kısa süre önce KIZILELMA ikinci test uçuşunu da başarıyla tamamladı. TCG ANADOLU Gemisi'ne iniş ve kalkıp yapabilecek şekilde tasarlanan KIZILELMA, gövde içinde taşıyacağı mühimmatları ile belirlenen hedeflere taarruz gerçekleştirebilecek. Ayrıca düşük radar kesitiyle güvenlik güçleri için güç çarpanı olacak. 

(Kaynak; Sabah Gazetesi)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...