Erdoğan'dan belediyelere çağrı: Barınak sorununu hep birlikte aşmamız gerek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erdoğan'dan belediyelere çağrı: Barınak sorununu hep birlikte aşmamız gerek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda sokak hayvanlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Belediye başkanlarına çağrı yapan Erdoğan, Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen önlem alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz" açıklamasında bulundu.

Kızılcahamam’da “Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarına seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu başarıyı arttırarak sürdürmemiz şarttır" dedi. Belediye başkanları konuşması boyunca çağrılarını yineleyen Erdoğan, sokak hayvanları konusunda da çağrıda bulundu. Erdoğan, "Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz" dedi.

“BARINAKLAR SORUNUNU HEP BİRLİKTE AŞMAMIZ GEREK” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef medyada çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici hadiselere rastlıyoruz. Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen önlem alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz. Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerek. 2019 seçimlerinde yayınladığımız manifestoyu asla akıldan çıkarmamamız gerekiyor. Şehir planları uzun vadeli hazırlanacak. Alt yapı ve ulaşım sorunları tamamen çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre yönetilecek" dedi.

Erdoğan'dan belediyelere çağrı: Barınak sorununu hep birlikte aşmamız gerek

PİTBULL DEHŞETİ YAŞANMIŞTI

Öte yandan, dün Gaziantep’te bir sitenin bahçesinde bulunan basketbol sahasında oyun oynayan 4 yaşındaki kız çocuğu, iki tane pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğramıştı. Çevredeki vatandaşların yardımı sonucu güçlükle kurtarılan çocuk, kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini sürdürüyor. Olay sosyal medyada gümdem olmuş, vatandaşlar, yetkililere pitbull cinsi köpek besleyenlere yönelik tedbirlerin arttırılması çağrısında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...