Erdoğan'dan Gazze'deki soykırıma ve Batı'nın tavrına tepki: Ne yaparsanız yapın, kaybedeceksiniz

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Erdoğan'dan Gazze'deki soykırıma ve Batı'nın tavrına tepki: Ne yaparsanız yapın, kaybedeceksiniz

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey İsrail, bu kafa ile bir yere gidemezsin. Adalet sağlanmadıkça kaybedeceksiniz. Kuru hamasete, Türkiye ve Filistin halkına fayda getirmeyecek adımlara tevessül etmeyeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısının önemli bir kısmını, İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma ve dünyanın gözü önünde işlenen savaş suçlarına ayırdı. İsrail’i destekleyen ülkelerin akan kana ortak olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, “Filistin davamızdan vazgeçmeyeceğiz” diyerek şu mesajları verdi:

>>İsrail, Gazze’deki masum insanlara karşı, tarihin en kanlı, en iğrenç, en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor.

>>Batı’nın İsrail’e borcu çok ama Türkiye’nin borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil vatandaşlarını koruma mücadelesi veren mücahitler grubudur.

>> Ey İsrail, yanına ister Amerika’yı al ister başkalarını. Bu kafayla bir yere gidemezsin. Amerika dünyada adaletle hükmedilmesini sağlamadığı, istemediği için o da kaybedecek.

>>İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, hem yapanlar hem de destekleyenler açısından akıl hastalığına delalet eden bir hâldir.

>>Türk milleti olarak, ırkçılık yapmamış tek halkız. Bunu en iyi de Yahudi toplumu bilir.

>>Sırf, İsrail’e karşı onurlu tavırlarından dolayı yaşadıkları ülkelerde sıkıntıya düşen üniversite öğrencilerine ve diğer kesimlere kapımız açık.

>> Kuru hamasete, Türkiye ve Filistin halkına fayda getirmeyecek adımlara, stratejisiz hamlelere de tevessül etmeyeceğiz. Çünkü biz, gerisinde binlerce yıllık bir devlet geleneği ve devlet aklı olan Türkiye Cumhuriyeti’yiz.

>>Bugün sırtını dayayarak efelendiği güçler, yarın kendi evlerindeki yangını söndürmek için gittiğinde, İsrail halkının merhamet arayacağı ilk yer, 500 yıl önceki gibi yine Türkiye olacaktır.

>>Sağduyu ve basiretle hareket ederek, bize zorla giydirilen deli gömleğini parçalamamız gerekiyor. Aksi takdirde bedel ödemeye hep birlikte devam ederiz.

>>Yerleşimci kılıklı hırsızlara “hırsız”, katillere “katil” denilmedikçe bölgeye huzur gelmez.

>> Haçlı-hilal anlayışı bir kenara konulmalı.

>>İnsani, siyasi ve askeri varlığımızla, Filistin’in garantörü olmaya hazırız.

>>BM ve Güvenlik Konseyi, kendini süratle reforma tabi tutmalı.

>>İslam İş Birliği Teşkilatından misyonuna yakışır şekilde tavır ortaya koymasını bekliyoruz.

>>Canlı kalmış ölülerle dolu bir dünyada, biz ülke ve millet olarak hakikati haykırmaya, bunun için siyasi, diplomatik, gerekirse askerî bütün yolları devreye sokmaya devam edeceğiz. 

TERÖRİSTLERİN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ 

Salona alkışlar eşliğinde giren Cumhurbaşkanı, küçük bir kızla da yakından ilgilendi. AK Parti grubunda Filistin’de vefat edenler için dua edildi. Erdoğan, Suriye ve Irak tezkerelerine “yabancı asker bahanesi” ile hayır diyen CHP’yi de eleştirdi: Tarih, tezkereye hayır diyerek teröristlere can suyu olanları da affetmeyecek. Teröristlerin başını ezeceğiz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda26 Ekim 2023 07:00

batıda din ,türk düşmanlığıdan ibaret kalmış ,çürümeye durmuş .İhtiyarlar meclisi batıdan ,Allah cc. nesil bereketini alıyor ,bize veriyor.

Sonraki Haber Yükleniyor...