Bloomberg'den Türkiye iddiası: Erdoğan Gazze için resti çekti, İsrail ile enerji anlaşmalarını askıya alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg
- Güncelleme:
Bloomberg'den Türkiye iddiası: Erdoğan Gazze için resti çekti, İsrail ile enerji anlaşmalarını askıya alındı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Bloomberg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İsrail'e yapacağı ziyareti iptal ettiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze için bugün resti çekmesinin ardından Türkiye, iddialara göre İsrail ile enerji anlaşmalarını askıya aldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'de sivilleri hedef alan İsrail'e yönelik sert açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e yapacağı ziyareti iptal ettiğini duyurmasının ardından, Türkiye'nin enerji anlaşmalarını askıya aldığı iddia edildi.

ERDOĞAN GAZZE İÇİN RESTİ ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantısında, Gazze'de sivillere yönelik yapılan saldırılara tepki göstererek, İsrail'e yapacağı ziyareti iptal ettiğini duyurdu. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile ABD'de düzenlenen BM Genel Kurulunda bir araya geldiğini hatırlatan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İyi niyetimiz vardı ama iyi niyetimizi suiistimal etti. İsrail'e gitme projemiz vardı, iptal, gitmeyeceğiz. Eğer iyi niyetle devam etmiş olsaydı münasebetlerimiz farklı olabilirdi ama şimdi maalesef o da olmayacak çünkü iyi niyetimizi de bunlar suiistimal ettiler."  ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İSRAİL İLE ANLAŞMALARI ASKIYA ALDI

Uluslararası ekonomi gazetesi Bloomberg'in konuyla doğrudan bir yetkiliye dayandırdığı iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Doğu Akdeniz’de ortak enerji sondajı ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması planlanan İsrail gazı için yapılacak anlaşmalar askıya alındı. 

BAKAN BAYRAKTAR DA PROGRAMINI İPTAL ETTİ

İsrail'le Doğu Akdeniz'de yürütülen doğalgaz arama faaliyetleri ile boru hattı çalışmaları hakkında ikili görüşmelerde bulunmak için bu ülkeye gidecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da programını iptal etti.

GAZZE'DE SİVİL KAYBI YÜKSELİYOR

Öte yandan Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonu sonrasında İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik 19 gündür saldırılarına devam ediyor. İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 2 bin 704'ü çocuk, 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546'ya, yaralıların sayısı ise 17 bin 439'a yükseldi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...