Dünya Bankası Başkanı Banga'dan endişeli sözler: Küresel ekonomi çok tehlikeli bir noktada!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dünya Bankası Başkanı Banga'dan endişeli sözler: Küresel ekonomi çok tehlikeli bir noktada!

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Orta Doğu'da yaşanan savaş, piyasalarda endişeleri beraberinde getirdi. Dünya Bankası Başkanı Ajaj Banga, "dünya ekonomilerine ciddi darbe vurabilir" sözleriyle endişesini paylaştı.

Küresel ekonomide enflasyon ateşi sönmeden Orta Doğu'da başlayan İsrail-Hamas çatışması, piyasalarda güvenli liman arayaşını beraberinde getirdi. Altın, yeni rekorlar kırarken, petrol fiyatlar yeniden yükselişe geçti. Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga'dan küresel ekonomi için uyarı geldi.

DÜNYA EKONOMİSİ ÇOK TEHLİKELİ BİR NOKTADA

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Suudi Arabistan'da düzenlenen  yatırımcı konferansında İsrail ve Filistin arasındaki savaşa dair ilişkin endişesini paylaştı. Banga, savaşın küresel ekonomik kalkınmaya 'ciddi' bir darbe vurabileceğini söyledi.

Banga, "İsrail ve Gazze'de kısa süre önce yaşananları günün sonunda bir araya getirdiğinizde, ekonomik kalkınma üzerindeki etkinin daha da ciddi olduğunu düşünüyorum" diyerek dünyanın 'çok tehlikeli bir noktada' olduğunun altını çizdi.

GAZZE'DE SİVİL KAYBI YÜKSELİYOR

Öte yandan Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonu sonrasında İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik 18 gündür saldırılarına devam ediyor. İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 360'ı çocuk ve 1292'si kadın olmak üzere 5 bin 791’e, yaralıların sayısının da 16 bin 297'ye yükseldi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...