Erdoğan’dan Nato’ya sert tepki! Yunanistan’daki üssü hatırlattıp sordu: ABD'nin silah desteği kime karşı?

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erdoğan’dan Nato’ya sert tepki! Yunanistan’daki üssü hatırlattıp sordu: ABD'nin silah desteği kime karşı?

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile düzenlenen ortak basın toplantısında, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin de konuştu. Erdoğan, "Fransa ve Yunanistan'la yaşadıklarımızı biz bunlarla yaşamak istemiyoruz." diyerek, Yunanistan'a kurulan 9+4 ABD üssünü hatırlatıp, "ABD'nin silah desteği kime karşı?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ortak basın toplantısı düzenledi. İki ülke arası ilişkiler ve iş birliklerinden bahsedilen toplantıda, gündeme dair kritik konular üzerine de konuşuldu. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği sürecine ilişkin soruya yönelik de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fransa ve Yunanistan'la yaşadıklarımızı biz bunlarla yaşamak istemiyoruz. Bakın 9+4 ABD üssü Yunanistan'da kuruluyor. Neden kuruluyor? Cevapları Rusya'ya karşı kuruluyor. Kusura bakmasınlar bunu yemezler!" dedi. 

"NATO TERÖRE ÇANAK TUTAN BİR ÖRGÜT DEĞİLDİR"

"NATO üyelik başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya'dan bir geri dönüş oldu mu?" sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: 

NATO bir güvenlik teşkilatıdır. NATO teröre çanak tutan bir örgüt değildir. İsveç bildiğiniz gibi tüm terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke konumunda. Hatta bunların parlemantoları içerisinde bile teröristler var. İsveç devlet televizyonunda terörist liderlerin söyleşisi yayınlandığı sürece, bunlara buyurun NATO'ya girin diyemeyiz. Aynı şey Finlandiya için de geçerli.

YUNANİSTAN'A SERT TEPKİ

"NATO noktasında bizim Fransa ve Yunanistan'la yaşadıklarımızı biz bunlarla yaşamak istemiyoruz." diyen Erdoğan,  "Bakın 9+4 ABD üssü Yunanistan'da kuruluyor. Neden kuruluyor? Cevapları Rusya'ya karşı kuruluyor. Kusura bakmasınlar bunu yemezler! AB ciddi manada Yunanistan'a silah desteği veriyor. Aynı zamanda ABD'nin de silah desteği var. Kime karşı?" sorusunu yöneltti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...