Esenyurt saldırganın ifadesi ortaya çıktı: İnşaatta saklandım; domates, peynir yedim

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Geçtiğimiz günler Esenyurt'ta 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekel bayi baskınının görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasıyla ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Olaya ilişkin 8 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Katliamın baş aktörü Tarık Ö.'nün ifadesi ortaya çıktı.

Esenyurt'ta 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekel bayi baskınında yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

8 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi. Olayla ilgili toplam 9 kişi gözaltına alınırken ilk olarak yakalanan Murat Özer tutuklandı.

ŞÜPHELİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Şüpheli Tarık Ö'nün ifadesine ulaşıldı. Şüphelilerden Tarık Ö'nün emniyette alınan ifadesinde, pişman olduğunu belirterek, olayda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen'in babasına 1 milyon 350 bin lira değerinde inşaat demiri sattığını, ödemenin iki senetle yapılması konusunda anlaştıklarını, ilk senedin ödendiğini ancak ikinci senedin zamanında ödenmemesi üzerine yasal yollara başvurduğunu aktardı.

İNŞAATTA SAKLANMIŞLAR 

Olay günü Tarık Ö'nun oğlu Azat Ö, kardeşi Murat Ö. ve kuzeni Servet Ö. ile birlikte tekel bayisine gittikleri, olayın ardından kaçan Tarık Ö. ve oğlu Azat Ö'nün bir süre Büyükçekmece'de yine kendilerine ait bir inşaatta saklandıkları belirlendi. Şüphelilerin sadece domates peynir almak için 3 kez dışarı çıktığı, kahvehanede kendini ve kardeşini televizyonda gördüğünü belirttiği öğrenildi. Yiyecek bir şeyler almak için dışarıya çıkan Tarık Ö'nün, Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandığı öğrenildi. Öte yandan olayda kullanılan silahın tutuklanan şüpheli Murat Ö'ye ait ruhsatlı tabanca olduğu tespit edildi.

8 şüpheliden silahı ateşleyen Tarık Özer, Azad Özer ve Serhat Özer ifadelerinin alınmasının ardından, “nitelikli kasten öldürme” suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Diğer şüphelilerin ise savcılık ifadeleri devam ediyor.

ADLİYEDE KAVGA ÇIKTI

Esenyurt'ta 2 kişinin öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 8 kişinin Büyükçekmece Adliyesi'nde devam eden soruşturma sırasında şahısların yakınları arasında tartışma çıktığı öğrenildi. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada polis ekipleri 1 kişiyi gözaltına aldı.

Esenyurt'ta tekel bayisinde 2 kişinin öldüğü 1 kişinin de ağır yaralandığı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 8 kişi Büyükçekmece Adliyesi'ne getirildi. Devam eden soruşturma çerçevesinde şahısların yakınları adliye içinde henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştığı iddia edildi. Tartışma nedeniyle şahıslardan 1'i polis ekiplerince gözaltına alındı. Şahıslardan birinin gözaltına alındığı anlar ise kameraya yansıdı.

Esenyurt’ta 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekel bayisi baskınına ilişkin adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden silahı ateşleyen Tarık Özer, Azad Özer ve Serhat Özer ifadelerinin alınmasının ardından, “nitelikli kasten öldürme” suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Diğer şüphelilerin ise savcılık ifadeleri devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...